Από διάγγελμα σε διάγγελμα πάει ο Ζελένσκι: «Ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει»

Κοινοποίηση:
ζελενσκι

Το βράδυ της Τρίτης, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, απηύθυνε νέο μήνυμα προς τον Ουκρανικό λαό, τις χώρες της Δύσης και τη Ρωσία.

Αρχικά στο μήνυμά του επανέλαβε το «ευχαριστώ» στις ΗΠΑ για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο λέγοντας ότι «θα βρεθεί μια άλλη πηγή πετρελαίου».

«Είτε η Ρωσία θα σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και δεν θα διεξάγει πόλεμο είτε δεν θα έχει χρήματα να ξεκινήσει πόλεμο. Η απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου στις ΗΠΑ θα αδυνατίσει το τρομοκρατικό κράτος της Ρωσίας οικονομικά, πολιτικά και ιδεολογικά» πρόσθεσε ο Ζελένσκι κάνοντας αναφορά σε «νέο σχέδιο Μάρσαλ για την Ουκρανία».

Ο Ζελένσκι ευχαρίστησε, επίσης, τους «φίλους» της Ουκρανίας για τη στήριξή τους και κάλεσε και άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα που έδωσαν ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, ΕΕ, Αυστραλία, Καναδάς και Ιαπωνία.

«Είμαι ευγνώμων για τους Ρώσους που στηρίζουν την Ουκρανία και καθημερινά βγαίνουν στον δρόμο και μάχονται για εμάς και για τους εαυτούς τους. Μάχονται για την ειρήνη. Ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει. Είναι απαραίτητο να κάτσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αλλά να το κάνουμε για ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο και προς το συμφέρον των λαών και όχι για μια δολοφονική φιλοδοξία» πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Δείτε ο κόσμος δεν πιστεύει στο μέλλον της Ρωσίας, δεν μιλάνε γι’ αυτό. Δεν υπάρχει μια λέξη γι’ αυτό. Μιλάνε για εμάς, εμάς βοηθούν. Κι αυτό γιατί όλοι είδαν πόσο ηρωικά μαχόμαστε» συμπλήρωσε ο Ζελένσκι.

Σύμφωνα με τον ίδιο «έχουν σκοτωθεί 50 παιδία από την Ουκρανία στις 13 ημέρες του πολέμου και μια ώρα μετά έγιναν 52. Δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ αυτό».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Τό γερμανικό κανάλι ειδήσεων ARD Tagesschau 9.3.2022
    Ο πρόεδρος τής Ουκρανίας Ζελένσκι θέλει αντί γιά γρήγορη είσοδο στό ΝΑΤΟ εγγυήσεις ασφαλείας γία τήν Ουκρανία.Γιά τήν κατάσταση τών κατεχόμενων εδαφών τής χώρας του είναι έτοιμος γιά διαπραγματεύσεις.
    Δηλώσεις τού συμβούλου τού προέδρου Ζελένσκι Ζόφκφα.Η ουδετερότητα τής Ουκρανίας είναι υπό προυποθέσεις διαπραγματεύσιμη.
    Ο πρόεδρος τήν Ουκρανίας Ζελένσκι μίλησε γιά πιθανές παραχωρήσεις στήν Μόσχα.Ο σύμβουλος τού προέδρου Ζόφκφα δήλωσε στήν γερμανική τηλλεόραση ότι ό Ζελένσκι μπορεί νά μιλήσει γιά τήν ουδετερότητα τής Ουκρανίας υπό ορισμένες προυποθέσεις.
    Γιάννης Λάκων

  2. Τα ρωσακια γε ματα κομπλεξ μετά της ταπεινωτικες ήττες που έχουν υποστεί στο Αφγανιστάν και την Τσετσενια δεν τολμούν να κάνουν εφοδο σε Ουκρανικες πολεις διότι θα κλάψουν μανούλες στην Μόσχα. Οσο περνάει ο καιρός η οικονομία τους βουλιάζει σύντομα θα γίνει στάση πληρωμών και μοιραία θα έρθει το τέλος του κομμουνιστοφασιστα καγκεμπιτη.

  3. Η λύση είναι μία και μοναδική.Να παραδοθείς κατεβάζοντας τα βρακιά σου καραγκιόζη.

    1. Και τι είναι ο Ζ για να παραδοθεί βρε σαχλαμάρα; ραγιας σαν και εσενα; αυτος καλώς η κακώς πολεμάει για την πατρίδα του ενώ εσύ βρε κακομοιρη και βρακια θα κατεβάσεις και κωλο θα δώσεις στους απεναντι και φέσι θα φορέσεις.

  4. ΒΡΕ ΜΑΛ….ΚΑ ΗΘΟΠΟΙΙΣΚΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΓΕΛΟΙΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 10 ΟΙ 1½ ΣΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΒΛΑΚΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΛΗΜΑ;

  5. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΗΡΕ ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΚΑΤ ΕΝΤΟΛΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΦΩΝΑΞΕ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΕ ΛΙΓΑ 24ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΖΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ….ΕΒΡΑΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?….ΘΑ ΤΟΝ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ WORLD ECONOMIC FORUM ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥ….ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΙΝΤΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ?….ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

Comments are closed.