Από την Δευτέρα τρέχα να σηκώσεις όλα τα λεφτά σου από τις τράπεζες …πριν στα ξαναμπλοκάρουν

Κοινοποίηση:
lefta

Στάλθηκε την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018 για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του υπουργού Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία τροποποιούνται οι περιορισμοί στην ανάληψη μετρητών και στη μεταφορά κεφαλαίων.
Με την απόφαση καταργούνται πλέον πλήρως οι δύο πυλώνες του οδικού χάρτη των capital controls και απελευθερώνονται έτσι οι περιορισμοί στην ανάληψη μετρητών και στην κίνηση των κεφαλαίων εντός της χώρας,
Επιτρέπονται πλέον από 1η Οκτωβρίου χωρίς περιορισμό οι κάθε μορφής αναλήψεις μετρητών από τα ιδρύματα στην Ελλάδα.
· Επιτρέπονται από 1η Οκτωβρίου οι κάθε μορφής αναλήψεις μετρητών από τα ιδρύματα στο εξωτερικό έως του ποσού των 5.000 ευρώ μηνιαίως.
· Αυξάνεται με την δημοσίευση της απόφασης το ποσό μεταφοράς ευρώ ή ξένου νομίσματος στο εξωτερικό από 3.000 ευρώ σε 10.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η μεταφορά χαρτονομισμάτων σε ευρώ ή/ και σε ξένο νόμισμα ανά φυσικό πρόσωπο και ανά ταξίδι στο εξωτερικό.
· Διευκολύνονται με την δημοσίευση της απόφασης και θα διεκπεραιώνονται απευθείας από το δίκτυο των υποκαταστημάτων οι συναλλαγές νομικών προσώπων ή επιτηδευματιών προς το εξωτερικό στο πλαίσιο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, μέσω της αύξησης του ποσού που μπορούν να στείλουν στο εξωτερικό, από 40.000 ευρώ σε 100.000 ευρώ, για κάθε συναλλαγή ανά πελάτη και ανά ημέρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Μας “δουλεύουν”κανονικά! Τι να σηκώσεις ότι ψιλό(!) έχεις όταν από ερχόμενο Μάϊο 2019 αλλάζουν εκατοστάρικα και διακοσάρικα και θα τρέχεις να αλλάξεις όπως με τα πενηντάρικα..κινδυνεύοντας να σε θεωρήσουν και φοροφυγά οι Τράπεζες…τουλάχιστον!

  2. για να μην ακουω βλακειες. οταν βγαλετε λεφτα απλα δε θα μπορεσετε να τα χρησιμοποιησετε. αν τα ξαναβαλετε καποια στιγμη στη τραπεζα θα θεωρηθουν μαυρο χρημα και θα τα φορολογησουν. δευτερον δε θα μπορεσετε να τα χρησιμοποιησετε αν λογου χαρη η ΕΕ μας κλειδωσει καποια στιγμη εκτος ευρωσυστηματος και λχ απαιτηθει να αλλαχτουν χαρτονομισματα (βλεπε Ινδια) οπου θα αναγκαστειτε να τα πατε στη τραπεζα οπου και παλι θα θεωρηθουν μαυρο χρημα. Τριτον επικειται απαγορευση χρησης μετρητων πανω απο 200 ευρω και μονο χρηση καρτας και για χτισιμο αφορολογητου. τα καπιταλ κοντρολ απελευθερωνονται για τους τουριστες οχι για τους σανοφαγους Ελληνες . Ξυπνατε τα εφεραν ολα στα μετρα τους

  3. ΣΩΣΤΑ ΑΜΑ ΚΡΙΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΑ ΝΕΑ ΙΡΗΟΝΕ ΤΩΝ 1500 ΕΥΡΩ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΔΥΟ ΩΡΕΣ…ΚΑΙ ΑΜΑ ΡΙΞΩ ΜΙΑ ΑΤΙΑ ΓΥΡΩ ΠΟΣΟΙ ΚΟΙΛΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΓΕΛΑΔΟΠΟΙΗΜΕΝΕς ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ….ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΝΑ ΥΟΘΕΣΩ

  4. Αυτό που πρέπει να κάνει ο κόσμος ακόμα κι αν έχει λίγα χρήματα είναι να αγοράσει κάποια πράγματα για χρήση επιβίωσης, να έχει κάθε σπίτι ένα σακίδιο με τα απαραίτητα σα να θες να πας κατασκήνωση. Αν συμβεί κάποιο ακραίο γεγονός ο άνθρωπος λειτουργεί με το ένστικτο αλλά δε παύει να λυγίσει μπροστά στην συνειδητοποίηση οτι όλα γύρισαν τούμπα. Καλό λοιπόν είναι να κάνετε αυτό, κ επίσης τρόφιμα μεγάλης δειάρκειας, ρύζι, μακαρόνια κλπ, κ όσο τα έχεις σε ένα ντουλάπι τα καταναλώνεις και ξανα αγοράζεις για καβάτζα.

  5. Τι να πάρει ο κόσμος ρε φίλε αφού δεν έχει αφήσει μέσα δεκάρα,φοβάται μήν τα κατασχέσει η εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεια

  6. Σιγά ρε εκατομμυριούχοι. Δηλ. τόσα χρόνια χ 4 τράπεζες χ όσους συνδικαιούχους, χ 1800 ή 5000 το μήνα, ακόμη δεν τελείωσαν τα κατατεθειμένα ?

  7. Κάνε και σύ ένα κλέφτη μάγκα μπορείς να πάρεις τα φράγκα στο σπίτι σου

  8. οποιος ειναι τοσο μ@κακας που δεν παρει τα λεφτα του αμεσως ειναι αξιος της τυχης του. Ειναι η τελευταια ευκαιρια να παρει καποιος τα λεφτα του, οτι εχει, το τι ερχεται το χουν καταλαβει και οι σκυλοι..

Comments are closed.