Εκατοντάδες στρέμματα στην κοίτη του ποταμού Πηνειού θυμίζουν έρημο καθώς το ποτάμι έχει στερέψει από νερό.
«Το νερό δεν έχει ιδιοκτησία. Ανήκει σε όσους το έχουν ανάγκη. Η Θεσσαλία ερημοποιείται, αργοπεθαίνει.
Σε μήκος 25 χιλιομέτρων από τις πηγές έως τη γέφυρα του Διαλεχτού στα Τρίκαλα δεν υπάρχει σταγόνα νερού στον Πηνειό.
Η φύση μας προειδοποιεί, η φύση μας καλεί, η φύση μας λέει ενεργήστε τώρα. Είναι η ώρα για ορθολογική διαχείριση του νερού.
Είναι η ώρα για να μπει μπροστά το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο στην Ελλάδα ο Αχελλώος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης, μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε.
«Το νερό δεν ανήκει πουθενά. Ανήκει στον κόσμο.
Δεν έχει ιδιοκτησία. Ανήκει σε όσους το έχουν ανάγκη. Και ανάγκη έχει ο κόσμος της Θεσσαλίας για να πιει, να ζήσει, να συνεχίσει να παράγει. Όχι κατασπατάληση του νερού αλλά ορθολογική χρήση. Ταυτόχρονα, όμως, χρειάζεται να λειτουργήσουν και τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια για να έχουμε παραγωγή ενέργειας φιλική προς το περιβάλλον και με σύμμαχο τη φύση. Χρειαζόμαστε όσο το δυνατόν πιο θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον, γιατί το περιβάλλον είναι το κοινό μας σπίτι. Έγκαιρα προειδοποιήσαμε και προειδοποιούμε.
Ενώστε δυνάμεις για να κερδίσουμε το μέλλον της Θεσσαλίας και της χώρας για τους ανθρώπους που ζουν, που παράγουν και δημιουργούν», πρόσθεσε ο κ. Αγοραστός.
Επειδή είμαι στην Θεσσαλία και συγκεκριμένα στην Καρδίτσα, κατάγομαι από αγροτική οικογένεια μάλιστα, πριν από αυτά που λέει ο κ Περιφερειάρχης, ας δει πρώτα από όλα το δίκτυο άρδευσης πως είναι και μετά ας μιλήσει για έλλειμα νερού.
Σε ποιο κράτος (σοβαρό κράτος….) γίνεται μεταφορά του ΠΟΛΥΤΙΜΟΥ νερού με διάτρητα τσιμεντένια κανάλια και ακόμα χειρότερα, με χωμάτινα;;;
Σε ποιο σοβαρό κράτος οι γεωργοί ποτίζουν με την μέθοδο της κατάκλισης (όσοι είναι από την περιοχή ξέρουν τι λέω…)
Η Θεσσαλία δεν έχει πρόβλημα έλλειψης νερού. Έχει πρόβλημα διαχείρισης. Και από την μεριά της πολιτείας και από τη μεριά των αγροτών.
Ας λύσουμε πρώτα αυτά και μετά ας πάμε να αλλάξουμε το κλίμα της μισής Ελλάδας.