Αρχίσαμε πάλι – Σαρηγιάννης: «Οι μαθητές να κάνουν self test πριν την επιστροφή στα σχολεία»

Κοινοποίηση:
ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗΣ

Για το ενδεχόμενο «αλλαγής σκηνικού» της πανδημίας, μίλησε σήμερα ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο καθηγητής Σαρηγιάννης εξήγησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι μετά από τα μέσα Σεπτεμβρίου μπορεί να υπάρξει αύξηση κρουσμάτων ή αλλιώς αλλαγή στην κλίση της επιδημιολογικής καμπύλης, λόγω των μεταλλαγμένων στελεχών που επικρατούν τώρα ή λόγω νέων παραραλλαγών.

«Ο λόγος της αποκλιμάκωσης που ξεκίνησε στις 15 Ιουλίου είναι το γεγονός ότι σε τοπικό επίπεδο, στα τουριστικά μέρη, αναπτύχθηκε σε μεγάλο ποσοστό φυσική ανοσία διότι πολύς κόσμος μολύνθηκε, δεν κάναμε κάτι για να σταματήσουμε την Όμικρον 4-5.

Γυρνώντας στην Αθήνα και στις άλλες μεγάλες πόλεις από τις διακοπές τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν. Τα κρούσματα θα μπουν σε μια πολύ μεγαλύτερη ”δεξαμενή”», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Σαρηγιάννης

Σαρηγιάννης για άνοιγμα σχολείων

Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων τόνισε ότι καλό θα ήταν οι μαθητές να επιστρέψουν στα θρανία αφού κάνουν ένα σελφ τεστ ενώ για την επιβολή μέτρων υπογράμμισε ότι «ανοίγοντας τα σχολεία με κανένα μέτρο μπορεί να είναι εντάξει για τις 12 Σεπτέμβρη» αλλά δεν ξέρει όπως είπε «αν θα είναι ”οκ” για τις 29 Σεπτέμβρη».

Σε κάθε περίπτωση ανέφερε ότι για αυτές τις μέρες θα συνεχίσει να υπάρχει πτώση στους επιδημιολογικούς δείκτες ωστόσο αναμένεται μια μικρή επιβράδυνση λόγω των εορτασμών του Δεκαπενταύγουστου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Αυτοι ειναι δυναστες πρεπει να πανε μεσα.Ταλαιπωρουν τα μικρα παιδια τζαμπα αφου τα self test βγαινουν λαθος.Το χρημα κοιταβε.Εδω πρεπει να ξεσηκωθουν τα προβατα.Δεν ντρεπονται να δεχονται αυτα τα παλουκια να τα χωνουν στην μυτη των παιδιων τους ;

  2. ΡΕ ΣΑΡΡΗΓΙΑΝΝΗ ΣΑΡΡΗΜΠΟΥΡΔΑ ΑΡΧΙΣΕΣ ΠΑΛΙ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ? ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ΣΚ@Τ@ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΚΑΙ ΠΕΣ ΤΙΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΣΟΥ ΑΛΛΟΥ.

  3. ο σαριγιαννης να παει στον αγυριστο ο απατεωνας και ν αφησει τα παιδακια ησυχα

Comments are closed.