Ας μιλήσουν ξανά για ετοιμότητα – 507 χιλιάδες στρέμματα κάηκαν τον Ιούλιο

Κοινοποίηση:
ΦΩΤΙΑ ΡΟΔΟΣ ΜΑΛΩΝΑ

Ιδού, όχι μόνο η Ρόδος, αλλά και οι υπόλοιπες περιοχές που έγιναν παρανάλωμα του πυρός τον Ιούλιο που μας πέρασε, ενόσω η Κυβέρνηση Μητσοτάκη διατυμπάνιζε την… απόλυτη ετοιμότητά της και δήλωνε… ικανοποιημένη από τη διαχείριση των πύρινων μετώπων, με μοναδική σταθερά τις μαζικές αποστολές μηνυμάτων εκκένωσης από το 112.

Τον Ιούλιο του 2023 κάηκαν συνολικά εκτάσεις 507.910 στρεμμάτων, με το νησί της Ρόδου μόνο, να μετρά 180.000 καμένα στρέμματα, ενώ μεγάλο πλήγμα δέχτηκαν επίσης η Δυτική Αττική αλλά και η Μαγνησία.

Σύμφωνα με καταγραφή της επιχειρησιακής μονάδας Beyond, του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ζεστα πολλη ζεστα! Κανα δενδρο ρε πρασινοπαπαρα Κουλη να σταλισουμε για δροσια ! Τη κλιματικη σου αλλαγη να μη πω! Τοσες φωτιες και γαμω τις ποσοτητες CO2 που φυγανε στην ατμοσφαιρα πρασινε μπουρδολογε! Βαλε και φυλακη τη…μαριδα που καθει ξεροχορτα μιζαδορε των φριτς και των ολιγαρχων! Μπαλατσινος πρσχη…ημιανας! Καραπιονι καταντησες για μια καρεκλα!

Comments are closed.