Αστυνομία και Πυροσβεστική έσωσαν τη Νάξο – Η άμεση παρέμβασή τους βοήθησε στο να ελεγχθεί η μεγάλη φωτιά στον Πύργο Μπαζαίου!

Κοινοποίηση:
ωδωωωδ

Από μια πολύ δύσκολη κατάσταση γλίτωσε η Νάξος το βράδυ της Τετάρτης, χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση από την Αστυνομία και την Πυροσβεστική!

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Τετάρτης έπιασε φωτιά κοντά στον Πύργο Μπαζαίου αλλά πριν προλάβει να εξαπλωθεί και να προκαλέσει ζημιές στο μνημείο.

Για το συμβάν, ανακοίνωση εξέδωσε το Φεστιβάλ Νάξου, στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Η παράταση της λειτουργίας του Πύργου Μπαζαίου εφέτος έως τις 15.10.2024 με την συνεχιζόμενη επισκεψιμότητα στην εικαστική έκθεση του Φεστιβάλ Νάξου, “Φώσφορος και Έσπερος – Διάλογος” στο εσωτερικό του Πύργου, μας έφερε αντιμέτωπους με ένα δυσάρεστο όσο και επικίνδυνο περιστατικό. Τη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της 16ης Οκτωβρίου από το κεντρικό δρόμο της Χώρας προς το Χαλκί, μετά το Σαγκρί, με κατεύθυνση προς τη Βορειοανατολική πλευρά του Πύργου Μπαζαίου.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και οι Τοπικές Αρχές έσπευσαν εγκαίρως στο τόπο της πυρκαγιάς και πρόλαβαν να την ελέγξουν ενώ έφτανε στα τείχη του Πύργου, αποτρέποντας κάθε υλική ζημία.

Εκφράζουμε ειλικρινείς ευχαριστίες προς το σώμα της Πυροσβεστικής και στην Αστυνομία της Νάξου, για την άμεση παρέμβαση, για την προστασία του μνημείου».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response