Αστυνομικό θρίλερ σαν ταινία Μαφίας- Υπόθεση ανεξιχνίαστη. Η νύχτα που σημάδεψε τη ζωή του Στέφανου Χίου. Τρία χρόνια μετά συνάντησε και τον σκοτωμένο δολοφόνο του. Η έρευνα για την αποκάλυψη της αλήθειας. Γιατί δεν τελειώσαμε ακόμη…

Κοινοποίηση:
im_teaser_12-06-2023-1

27 Ιουλίου 2020… Συνέβησαν πολλά από τότε. Νέα συμβόλαια, νέες εκτελέσεις, αλλά οι Αρχές έχουν επιλέξει στην υπόθεση του δημοσιογράφου το απόλυτο σκοτάδι. Καλή σας ημέρα, κυρία Μαρέβα, καλή σας ημέρα κύριε Γρηγόρη…

Η νύχτα που σημάδεψε τη ζωή του Στέφανου Χίου… Τρία χρόνια μετά «γνώρισε» και τον δολοφόνο του…

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020…Ώρα, 02:47′:40’…Τρία χρόνια πριν… Αυτή η αιματοβαμμένη νύχτα… Όταν ο Στέφανος Χίος μύρισε τον θάνατο… Όταν είδε τον δολοφόνο του στα μάτια…

Ο δημοσιογράφος, ζει κάθε ημέρα από αυτή τη νύχτα για να βρει ποιος θέλησε να του πάρει τη ζωή. Τρία χρόνια μετά, ίσως και να έφτασε στην πηγή… Όποτε πλησιάζει η «επέτειος», ηρεμεί… Μέσα του, αγαλλιάζει… Μένει σκεπτικός στο γραφείο του. Όχι, δεν έχει τις γνωστές «εκρήξεις» του που διαρκούν λίγα μόλις λεπτά.  Κοιτάζει τις φωτογραφίες των Αγίων που έχει στο έπιπλο, αριστερά. Άλλωστε, σώθηκε από τον μαυροφορεμένο «εκαμίτη», τη στιγμή που έσβηνε η εορτή της προστάτιδας των ματιών, Αγίας Παρασκευής και ξημέρωνε ο εορτασμός του Μικρασιάτη Μεγαλομάρτυρα Αγίου Παντελεήμονα, του «Ανάργυρου γιατρού» κατά την Ορθοδοξία. Το φωτοστέφανο του Αγίου διαγράφεται στο «κεφάλι και την καρδιά» του δημοσιογράφου, που «ιαίνεται» με τη βοήθειά Του.  Στο μυαλό του, μια εικόνα: Το Τάμα του πατέρα του. Όταν σώθηκε κι εκείνος από θαύμα. Ήταν δεν ήταν 25 όταν μετά από ένα τρομακτικό τροχαίο στην άκρη ενός γκρεμού βγήκε σώος και αβλαβής.  Από τότε και κάθε χρόνο δεν ξεχνούσε το Τάμα. Ν’ ανάβει λαμπάδα στον Άγιο που τον έσωσε.

«Θα ζήσω»;

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020. Ώρα 02:47′:40′. Οι πρώτες πρωινές ώρες  βρίσκουν τον Στέφανο Χίο να φτάνει στο σπίτι του.  Δεν περνάνε δέκα δευτερόλεπτα όταν αντιλαμβάνεται τον μασκοφόρο μισθωμένο εκτελεστή, στο παράθυρο του αυτοκινήτου. Αρχίζει να πυροβολεί εξ΄ επαφής τον δημοσιογράφο σημαδεύοντας το κεφάλι και την καρδιά. Το όπλο του ευτυχώς μπλοκάρει. Ο Στέφανος Χίος, όμως, έχει δεχθεί ήδη δύο σφαίρες, των 9mm (πιθανόν τέτοιου διαμετρήματος) στο λαιμό και στον θώρακα, πριν ο επίδοξος δολοφόνος του διαφύγει. Αιμόφυρτος καθώς ήταν κατευθύνεται προς το πλησιέστερο νοσοκομείο. Το Σισμανόγλειο δεν εφημερεύει. Όμως οι γιατροί του δρουν γρήγορα,  τον μεταφέρουν σε κρεβάτι και του παρέχουν τις πρώτες βοήθειες καθώς ο δημοσιογράφος είχε χάσει πολύ αίμα. Τον ελέγχουν για εσωτερικές αιμορραγίες, εξετάζουν εξονυχιστικά τα τραύματά του και τσεκάρουν τις τιμές του αιματοκρίτη που ανεβοκατέβαινε συνεχώς.

-«Θα ζήσω;»

-«Όλα θα πάνε καλά, μην ανησυχείς».

Στις 3:30 το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καταφθάνει στο Σισμανόγλειο για να μεταφέρει τον δημοσιογράφο στο ΚΑΤ. Μέχρι το ξημέρωμα είχε ήδη μεταφερθεί με τους γιατρούς να μιλούν για «θαύμα». Είχε πραγματικά Άγιο.

Το ραντεβού 36 ώρες πριν το χτύπημα με τον «βαλιτσάκια»…

Ο «προάγγελος» του κακού ήρθε με την προβιά ενός νομικού του «λευκού κολάρου», του Μιχάλη Δημητρακόπουλου, «εκλεκτού» της οικογένειας Μητσοτάκη  αλλά και της δυναστείας Βαρδινογιάννη (η οποία μετά, αίφνης, τον απαρνήθηκε), που πήγε να «στήσει» τον Στέφανο Χίο, ζητώντας του ραντεβού και επιμένοντας αυτό να γίνει στο σπίτι του δημοσιογράφου, κάτι που ο ίδιος φυσικά και δεν αποδέχτηκε.

Όμως, ο νομικός επέμενε και έτσι το ραντεβού συνέβη μεσημέρι Σαββάτου (25 Ιουλίου 2020) σε «ουδέτερο» χώρο και όχι  φυσικά σε γραφείο. Εκεί ο ήδη υποψιασμένος Στέφανος Χίος, πήγε «καλωδιωμένος» με μικρόφωνο και κάμερα. Και τελικά αποδείχτηκε πως δεν είχε καθόλου άδικο. Ο ξακουστός ποινικολόγος, ακούγεται και φαίνεται να του ζητά «συμβιβασμό» δια της γνωστής και αποδοτικής μεθόδου του χρηματισμού. Κουβαλούσε και μαζί του το ποσό, το οποίο και θα παρέδιδε αν και εφόσον υποσχόταν πως δεν θα «ξαναενοχλούσε» με δημοσιεύματα τον διαπλεκόμενο και πολλά υποσχόμενο «μεγαλοεπιχειρηματία Βαρδινογιάννη», πλήττοντας την εικόνα του ιδίου και της οικογενείας του. Και φυσικά ο Στέφανος Χίος, όπως ακούγεται να λέει, αρνήθηκε τον χρηματισμό και να γίνει υποχείριο του οποιουδήποτε μεγαλόσχημου άνδρα. Και τότε ο νομικός, αποχώρησε προβληματισμένος από το σημείο συνάντησης. Ο κομιστής, όπως είναι φυσικό θα μετέφερε αμέσως το άσχημο μαντάτο στον μεγαλοεπιχειρηματία και μόνο ο ίδιος γνωρίζει αν αυτό έγινε δια ζώσης ή ποικιλοτρόπως. Και αν φυσικά, πόσο σκόπιμα έγινε ο «δικηγόρος του διαβόλου», με την προβιά ενός «καλοθελητή-μεσάζοντα», που θέλει [κατά τη συνήθη τακτική του], να ταΐζει με βαλίτσες… Σημαντική λεπτομέρεια: Οι Αρχές έχουν στην κατοχή τους όλο το υλικό της συνάντησης… Και οι Βαρδινογιάννηδες, αρνήθηκαν τα πάντα. Αλλά όχι με γραπτή ανακοίνωση αλλά με διαρροές. Και μετά τον ξανάβγαλαν στα κανάλια τους.

Στο σκοτάδι οι έρευνες…

Γιατί το λέμε αυτό; Πέρασαν τρία χρόνια. Η Αστυνομία, έχει στην κατοχή της όλα τα στοιχεία. Και βεβαίως και το υλικό από τις κάμερες που έγινε η απόπειρα. Τα δημοσιεύματα και η μηνυτήρια αναφορά σε Μαρέβα και Δημητριάδη

Από το 2020, μετά την απόπειρα, ο Στέφανος Χίος, προσπάθησε να βρει τους «ηθικούς αυτουργούς». Αυτοί που έδωσαν την εντολή για να πατηθεί η σκανδάλη…

Πριν από λίγους μήνες, ο Στέφανος Χίος έδωσε την συγκατάθεση στον γνωστό ποινικολόγο Νίκο Αντωνιάδη (μετέβη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής) να καταθέσει  συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά του δημοσιογράφου κατά της συζύγου του πρωθυπουργού, Μαρέβας Γκραμπόφσκι και κατά του ανηψιού του πρωθυπουργού, δικηγόρου, Γρηγόρη Δημητριάδη, κατονομάζοντάς τους ως ηθικούς αυτουργούς της απόπειρας φόνου εναντίον του! Στη μηνυτήρια αναφορά, προσεκομίσθησαν, βίντεο, στοιχεία και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες μαρτύρων τα οποία καταδεικνύουν τα δύο πρόσωπα, ως “ηθικούς αυτουργούς της απόπειρας ανθρωποκτονίας εναντίον του”.

Η συνέντευξη του αξιωματικού ε.α Σπύρου Νίνου και η νέα εκτέλεση (;)

Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, έσκασε στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία ως «βόμβα» η εμφάνιση μάρτυρα, πρώην αξιωματικού της αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ, του Σπύρου Νίνου,  ο οποίος έχει θητεύσει επί 15 χρόνια ως προσωπική ασφάλεια στην οικογένεια Μητσοτάκη. Ο Σπύρος Νίνος, μιλώντας στον Στέφανο Χίο, μιλάει για τρεις εκτελέσεις που είχε ζητήσει ο Γρηγόρης Δημητριάδης να κάνει ο ίδιος κάτι που αρνήθηκε μετά βδελυγμίας. Λέει τέλος πως την απόπειρα δολοφονίας κατά του Χίου, την είχε δώσει η Μαρέβα. Ορισμένα ΜΜΕ, βάζουν το «βίντεο» της συνέντευξης, γράφοντας πως «…ο μάρτυρας εκ της ιδιότητάς του, είναι ξεκάθαρο πως γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα. Είναι η πρώτη φορά δε,  που εμφανίζεται με το πρόσωπό του μάρτυρας σε τέτοιου είδους υπόθεση-εκτέλεση δημοσιογράφου- και αυτό πρέπει να προβληματίσει τις εισαγγελικές αρχές, οι οποίες αναμένεται να διατάξουν άμεσα διερεύνηση της υπόθεσης και λήψη μαρτυριών!». Αποτέλεσμα; 45 μέρες μετά, ο γιος του Σπύρου Νίνου, Δημήτριος, βρίσκεται νεκρός με σφαίρα στο κεφάλι… Αυτοχειρία ή… δολοφονία; Πάντως, ο ίδιος ο Σπύρος Νίνος, ανέφερε για τον γιο του: «Ήταν πολύ καλό παιδί, έξυπνος, μορφωμένος, άνθρωπος της Εκκλησίας, με περιουσία. Δεν είχε λόγους για αυτοκτονία, αν μου τον σκότωσαν, καλύτερα να εξαφανιστούν».

Ο Ρουμπέτης με τη… μάσκα

Να σημειωθεί τέλος πως πολλά ήδη γράφτηκαν για τον Βασίλη Ρουμπέτη, τον οποίο εκτέλεσαν στον Κορυδαλλό, μέσα στη θωρακισμένη μερσεντές του Αλαφούζου. Ο ίδιος ο Ρουμπέτης, ζήτησε και είδε δύο φορές τον Στέφανο Χίο, πιθανόν για να μάθει… λεπτομέρειες της έρευνας του δημοσιογράφου αναφορικά με την απόπειρα δολοφονίας του. Γιατί; Ο Στέφανος Χίος, τον έδειξε ξεκάθαρα ότι αυτός ήταν ο «μαυροφορεμένος» που πριν ακριβώς τρία χρόνια προσπάθησε να του αφαιρέσει τη ζωή…

Στο βίντεο δε που ανέβασε ο Στέφανος Χίος, συνομιλεί με τον Βασίλη Ρουμπέτη και δείχνει τον ανηψιό του πρωθυπουργού ως εντολέα της απόπειρας δολοφονίας κατά του δημοσιογράφου. Αυτά όντως συμβαίνουν μόνον σε ιταλικές ταινίες της Μαφίας.

(Από το ρεπορταζ της εφημερίδος ΜΑΚΕΛΕΙΟ που σύντομα θα γίνει και βιβλίο)

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

12 Σχόλια

  1. Έκπληξη ο μεγάλος αριθμός των αλλοδαπών, μάλλον πρόκειται για τα πρόσωπα που γεμίζουν την αγορά με εικονικά τιμολόγια. Φυσικά, κάθε χρόνο μας έρχονται από οι ίδιοι από τις πατρίδες τους με διαφορετικό όνομα και λοιπά ατομικά στοιχεία. Το κράτος τους χορηγεί ΑΦΜ, πρόκειται φυσικά για επενδυτές κομπιναδόρους.

  2. Να σε έχει ο Θεός καλά. Είμαστε πάρα πολλοί που όταν βρεθεί κάποιος να μπει μπροστά θα πάμε όλοι μαζί του κοιτάζοντας μόνο το συμφέρον της Ελλάδας και με στόχο την τιμωρία όλων όσων μας έχουν στερήσει τα αυτονόητα τόσα χρόνια. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, άρα δεν γίνεται να ζούμε συνέχεια μέσα στο ψέμα, την ανωμαλία, την υποταγή, τον ανθελληνισμο, την παρανομία κάπου θα φανεί ένα φως και θα το ακολουθήσουμε γιατί είμαστε η δυναμική μειοψηφία αυτή τη στιγμή που όμως μπορεί όλα να τα ανατρέψει.

  3. ΣΤΕΦΑΝΕ ΕΧΕΙΣ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΩΘΕΝ. ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΑΣ ΤΟ ΑΔΙΚΟ.
    ΟΛΩΝ ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ.
    ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕΤΕΡΙΖΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.

  4. Ευτυχώς οι άγιοι ήταν μαζί σου και σώθηκες….
    Ο Θεός να σε προστατεύει…

  5. Στέφανε βλέπω παλεύεις μόνο σου κι εμείς μόνο γράφουμε. Μας πετάνε ένα ξεροκόματο, μας λένε θα έρθουν και χειρότερα και εμείς το βουλώνουμε, βρήκαν το κουμπί μας. Με όλα αυτά που αποκαλύπτεις και μάλιστα με ατράνταχτες αποδείξεις αν υπήρχε ελεύθερη Δικαιοσύνη έπρεπε να είχαν πάει 100αδες στη φυλακή ισόβια.

  6. Τα είπε όλα η κ. Μαρία, καλό κουράγιο και δύναμη σε εσένα κ. Χίο και σε όλους τους Έλληνες που αγαπούν την Πατρίδα τους περισσότερο από το ατομικό συμφέρον.

  7. Ο Κύριος Ιησούς Χριστός τον έσωσε. Ο Θεός βδελύττεται τους επίγειους αγίους, κλέβουν τη Δόξα του. Πατριάρχες της Παλαιάς Διαθήκης, απόστολοι, εκεί σταματάνε οι άγιοι. Για τους αγίους θα αποφασίσει ο Θεός ποιοι είναι, όχι η ιουδαϊκή εκκλησία με χριστιανικό μανδύα. Άγιος σημαίνει αυτός που τον ξεχωρίζει ο Θεός για μία υπηρεσία.

  8. Πραγματικά είχες προστασία από τον Θεό, Στέφανε, γιατί είσαι μέρος του δικού Του σχεδίου και κανένας τυχάρπαστος απατεωνίσκος δεν μπορεί να παρέμβει στα σχέδιά Του.
    Η σύνδεση σου με τον Θεό σε προστατεύει, να είσαι πάντοτε δυνατός και με άριστη υγεία, προσεύχομαι και εγώ καθημερινά ο Θεός μας ο Αληθινός να ενδυναμώνει και να προστατεύει τους δικούς Του ανθρώπους αλλά και τους δίκαιους και καθαρούς στην καρδιά έστω και αν δεν Τον έχουν ανακαλύψει ακόμη, ειδικά τα παιδιά που βασανίζονται με πάμπολλους τρόπους. Μην απογοητευτείς ποτέ, είσαι στο σωστό μονοπάτι αλλά δεν είσαι μόνος σου. Είμαστε πολλοί, καλοί και αθόρυβοι, ο καθένας στο δικό του μετερίζι. Σέβομαι τους αγώνες σου.

  9. Δόξα τον Θεό, αγαπητέ Στέφανε. Η Αγία Τριάδα να μας προστατεύει. Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον ημάς.

Comments are closed.