Ασυνήθιστο θέαμα σε ελληνικά χωριά: Δείτε τι είδαν έξω από τα σπίτια τους οι κάτοικοι (BINTEO)

Κοινοποίηση:
road-forest-night-time

«Τι ωραίες που είναι οι αρκούδες ε; Μα τι λες τώρα;», είπε ενοχλημένος ο παρουσιαστής της εκπομπής μετά από διάφορα… σχόλια.

Πανικόβλητοι είναι οι κάτοικοι χωριών γύρω από την πόλη της Καστοριάς, αφού, έκπληκτοι, έξω από τις πόρτες των σπιτιών τους, αντίκρισαν αρκούδες με τα μωρά τους να ψάχνουν φαγητό.

Πιο συγκεκριμένα, σε Κορησό, Χιλιόδεντρο και Δισπηλιό εμφανίστηκαν αρκούδες με τα μωρά τους σε δρόμους και σπίτια, ψάχνοντας φαγητό, με τους κατοίκους να σημειώνουν ότι το πρόβλημα έχει ενταθεί, αφού τα τετράποδα εμφανίζονται όλο και πιο συχνά.

«Να βρεθεί μία λύση όμως να μην μπαίνουν στα χωριά».

Όπως λένε, μόλις πέφτει το φως φοβούνται να βγουν από τα σπίτια τους αφού δεν ξέρουν αν θα πέσουν μπροστά σε αρκούδες, κατηγορώντας τις Αρχές για αδιαφορία παρά τις εκκλήσεις τους για την εξεύρεση λύσης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Ναναι καλα η κουλαρα με τη πρασινη αναπτυξη! Τα καψε ολα και εκανε ρημαδιο το τοπο! Ποιο οικοσυστημα πια? Τις αρκουδες φοβοσαστε η το αχριστο… επιτελικο μπουρδελοκρατος?
    Ενισχυσε ο ανιατος και τη κλιματικη αλλαγη μην αφηνοντας δεντρο για δειγμα!

  2. Σιγά σιγά τα ζώα έρχονται πιο κοντά στον άνθρωπο γιατί βρίσκουν ευκολότερα τροφή, κι έτσι με την πάροδο του χρόνου εξημερώνονται, αφού βλέπουν τον άνθρωπο ως μη απειλή. Υπάρχουν άπειρες περιπτώσεις αγρίων ζώων που έχουν εμφανίσει συμπεριφορά δεσποζόμενου και αυτό ίσως είναι κακό γιατί είναι ένδειξη πως έχει μειωθεί ο ζωτικός χώρος για την άγρια φύση και πως αρχίζει να υπάρχει άμεση εξάρτηση των ζώων από τους ανθρώπους.

  3. Προφανώς, ο ζωτικός χώρος για τα άγρια ζώα [τα δάση] έχει ελαττωθεί, και παρόλα αυτά κάποιοι επεμβαίνουν και εισάγουν με ανθρώπινη παρέμβαση άγρια ζώα, όπως αρκούδες, φίδια, λύκους κλπ. Καλή η πρόθεση, αλλά έτσι διαταράσσεται η ισορροπία που από μόνη της αναπτύσσει η φύση, τα ζώα δεν μπορούν να τραφούν από το φυσικό τους περιβάλλον και κατεβαίνουν σε κατοικημένες περιοχές. Κανονικά, θα πρέπει να δημιουργηθούν οργανωμένα πάρκα άγριας ζωής, όπως στην Αφρική. Διαφορετικά, θα έχουμε καταστροφές και θύματα.

Comments are closed.