Αττική – Στρατηγικές παρεμβάσεις της ΕΛ.ΑΣ.: 58 συλλήψεις σε περιοχές υψηλής εγκληματικότητας

Κοινοποίηση:
astinomia-sillipsi-1992024-210-1

Η Αστυνομία προχώρησε σε δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις την προηγούμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να ενισχύσει τις περιπολίες της Άμεσης Δράσης σε περιοχές της Αττικής που πλήττονται από αυξημένη εγκληματικότητα.

 

Οι επιχειρησιακές δράσεις περιλαμβάνουν την ενισχυμένη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων σε συγκεκριμένα σημεία, με στόχο την αποτροπή εγκληματικών ενεργειών. Αυτές οι περιοχές έχουν επιλεγεί βάσει λεπτομερούς χαρτογράφησης που προήλθε από τη συλλογή, αξιολόγηση και διερεύνηση στοιχείων που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα.

 

Ο απολογισμός της εβδομάδας

Για το σκοπό αυτό το ειδικό στοχευμένο σχέδιο δράσεων αναπτύχθηκε κατά το χρονικό διάστημα από 7 έως 13 Οκτωβρίου 2024, στις περιοχές (Περιστέρι, Χαϊδάρι, Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, Γλυφάδα, Κηφισιά, Νίκαια, Κορυδαλλός, Δημοτικό Θέατρο) με τα κάτωθι αποτελέσματα δραστηριότητας:

-58- συλλήψεις για αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας, παραβάσεις των νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων, ενδοοικογενειακής βίας, προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, για διωκτικά έγγραφα κ.α.,
-62- προσαγωγές,
-1.939- έλεγχοι ατόμων
-1.240- έλεγχοι οχημάτων,
-748- βεβαιώσεις κυκλοφοριακών παραβάσεων και
αφαίρεση -12- αδειών ικανότητας οδήγησης και -11- αδειών κυκλοφορίας.

Όπως επισημαίνεται η εφαρμογή του σχεδίου θα αξιολογείται ανά εβδομάδα και θα εκδηλώνονται νέες ανάλογες εξορμήσεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. πόσο γρήγορα πήραν αναστολή και αφέθηκαν ελεύθεροι με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα;

Leave a Response