Αυστραλία: Στα σκαριά νόμος που θα καθορίζει ελάχιστη ηλικία για τη χρήση social media

Κοινοποίηση:
safsa

Ο εν λόγω νόμος θα καταστήσει την Αυστραλία μία από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που επιβάλλουν ηλικιακό περιορισμό για τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Η Αυστραλία θα ορίσει ανάμεσα στα 14 και τα 16 χρόνια την ελάχιστη ηλικία για να μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με νομοσχέδιο που αναμένεται να τεθεί φέτος σε ισχύ, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι, ο οποίος θα προτιμούσε να δει τους νέους να παίζουν «στα γήπεδα» μάλλον, παρά μπροστά στις οθόνες τους.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τους ιστότοπους αυτούς «μάστιγα» για τους νέους και δήλωσε πως ο ομοσπονδιακός νόμος, που θα ορίζει αυτό το όριο, θα τεθεί σε εφαρμογή το 2024, διευκρινίζοντας ότι η ελάχιστη ηλικία για να συνδεθεί κανείς στο Facebook, το Instagram και το TikTok θα πρέπει να καθοριστεί ανάμεσα στα 14 και τα 16 χρόνια.

(Σύμφωνα με τον Τόμπι Μάρεϊ, επίκουρο καθηγητή πληροφοριών και τεχνολογιών της πληροφορίας στο πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, δεν είναι καν βέβαιο ότι υφίστανται σήμερα τα τεχνικά μέσα για να τεθεί σε εφαρμογή ένα τέτοιο ηλικιακό όριο.

«Η κυβέρνηση δοκιμάζει μια τεχνολογία ελέγχου της ηλικίας. Όμως ξέρουμε ήδη ότι οι σημερινές μέθοδοι δεν είναι αξιόπιστες, είναι υπερβολικά εύκολο να παρακαμφθούν ή είναι επικίνδυνες για την ιδιωτική ζωή των χρηστών», υποστηρίζει).

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response