19/09/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα έντομα του κόσμου

Κοινοποίηση:
ayta-pa-pio-epikindyna-entoma-kosmoy

 Η φύση είναι γεμάτη από θαύματα και πλάσματα που εντυπωσιάζουν με την ποικιλία και την ομορφιά τους. Ωστόσο, ανάμεσα σε αυτά τα πλάσματα υπάρχουν και έντομα που, παρά το μικρό τους μέγεθος, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες ή ακόμη και να απειλήσουν την ανθρώπινη ζωή.

Μελισσογόνος Σφήκα (Vespa mandarinia)

Γνωστή και ως η “σφήκα φονιάς”, αυτή η μεγάλη σφήκα από την Ασία έχει ισχυρό δηλητήριο που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις και ακόμη και θάνατο. Οι επιθέσεις αυτών των σφηκών είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες επειδή επιτίθενται σε ομάδες.

Τσε-Τσε Μύγα (Glossina spp.)

Αυτή η μύγα είναι διαβόητη για τη μετάδοση της ασθένειας του ύπνου (τρυπανοσωμίαση) που επηρεάζει τόσο τους ανθρώπους όσο και τα ζώα στην υποσαχάρια Αφρική. Αν δεν αντιμετωπιστεί, η ασθένεια μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές νευρολογικές διαταραχές και τελικά στον θάνατο.

Τριατομα (Triatoma spp.)

Γνωστό και ως το “φιλιούδης κοριός”, αυτό το έντομο μεταδίδει την ασθένεια του Chagas, μια σοβαρή και συχνά θανατηφόρα πάθηση που πλήττει κυρίως τη Λατινική Αμερική. Η ασθένεια μπορεί να προκαλέσει σοβαρά καρδιακά και πεπτικά προβλήμα

Κάμπια Lonomia obliqua

Αυτή η κάμπια από τη Νότια Αμερική είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Οι τρίχες της περιέχουν τοξίνες που μπορούν να προκαλέσουν αιμορραγίες και να διαταράξουν την πήξη του αίματος, οδηγώντας σε αιμορραγικά επεισόδια και σε μερικές περιπτώσεις στο θάνατο.

Κεντρώδης Κάρκασος (Paraponera clavata)

Αυτό το μεγάλο μυρμήγκι από τη Νότια Αμερική, γνωστό και ως “bullεt ant” (μυρμήγκι σφαίρα), έχει ένα από τα πιο οδυνηρά τσιμπήματα στον κόσμο. Ο πόνος του τσιμπήματος έχει περιγραφεί ως έντονος και διαρκής, διαρκώντας μέχρι και 24 ώρες.

Ασιατική Μύγα Τίγρη (Aedes albopictus)

Αυτή η μύγα είναι φορέας πολλών σοβαρών ασθενειών όπως ο δάγκειος πυρετός, ο ιός Chikungunya και ο ιός Zika. Είναι πολύ επιθετική και μπορεί να τσιμπήσει οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, καθιστώντας την ιδιαίτερα επικίνδυνη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: