Αυτές είναι οι φυτικές ουσίες με αντισταμινική δράση που καταπολεμούν το έκζεμα!

Κοινοποίηση:
191030180602_fagoura_derma

Υπάρχει ένας αριθμός φυσικών συστατικών που αντιμετωπίζει την υπερβολική απελευθέρωση ισταμίνης σε ασθενείς με έκζεμα.

Ένα αρχαίο ινδικό φυτό, το Coleus forskolli, είναι το πιο ισχυρό αντισταμινικό βότανο. Η γλυκύριζα έχει επίσης πολύ καλές αντιαλλεργικές ιδιότητες.

Τα πιο χρήσιμα όμως φυσικά αντισταμινικά και αλλεργικά συστατικά είναι τα φλαβονοειδή.

Ιδιαίτερα το φλαβονοειδές κουερσετίνη δείχνει τη μεγαλύτερη δράση σε πειραματικές μελέτες.

Δεν εμποδίζει μόνο την απελευθέρωση ισταμίνης, αλλά δρα και ως ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και στην πραγματικότητα εμποδίζει τον σχηματισμό ισταμίνης και άλλων αλλεργικών συστατικών.

Πρόσφατη έρευνα απέδειξε ότι η κουερσετίνη είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική θεραπεία για τις αλλεργίες και τη φλεγμονή.

Η κουερσετίνη έχει μοναδική αντιοξειδωτική δράση. Μια μελέτη του 2009 έδειξε πώς η κουερσετίνη ενεργοποιεί ένα βασικό βήμα που οδηγεί στην παραγωγή της κυτταρικής γλουταθειόνης (ενός βασικού ενδογενούς αντιοξειδωτικού).

Οι αντισταμινικές ιδιότητες της κουερσετίνης έχουν τεκμηριωθεί αρκετά καλά. Έχει βρεθεί ότι σταθεροποιεί τα μαστοκύτταρα με έναν τρόπο που βοηθά στη μείωση του στρες προκαλούμενου από άγχος και αλλεργικές αντιδράσεις.

Μια μελέτη έδειξε ότι το στρες από μόνο του είναι ικανό να αρχίσει τη μετανάστευση των ανοσοκυττάρων προς το δέρμα σας, σαν να επρόκειτο να αντιμετωπίσουν μια πληγή ή μια μόλυνση, μια ξεκάθαρα εξελικτική στρατηγική, όπου το στρες κατά κανόνα συνεπάγεται βλάβη κάποιας μορφής.

Άλλη μελέτη έδειξε ότι το στρες δυναμώνει την ένταση στα μαστοκύτταρα, δίνοντας σ᾿ αυτά το έναυσμα για να απελευθερώσουν φλεγμονώδη χημικά συστατικά που κατά κανόνα αναμειγνύονται σε αλλεργίες, άσθμα, δερματικές παθήσεις και πεπτικά προβλήματα.

Η κουερσετίνη έχει φανεί ότι μπορεί να μειώσει τις επιδράσεις του στρες.

Εκχυλίσματα πλούσια σε φλαβονοειδή από σπόρους σταφυλιού (Vitis vinifera), από μύρτιλλο (bilberry), από το Γκίνγκο μπιλόμπα (Ginkgo biloba) και από το πράσινο τσάι είναι επίσης ικανά να αναχαιτίζουν τους αλλεργικούς μηχανισμούς και μπορούν να αποδειχθούν χρήσιμα στη θεραπεία του εκζέματος.

Εκτός από φλαβονοειδή, το εκχύλισμα Γκίνγκο μπιλόμπα περιέχει διάφορα μοναδικά μόρια τερπενίων, γνωστά ως γκινγκολίδες (ginkgolides), που μπλοκάρουν τις επιδράσεις του παράγοντα ενεργοποίησης αιμοπεταλίων (PAF), έναν σημαντικό χημικό μεσολαβητή στο έκζεμα.

Προκαταρκτικές μελέτες έχουν δείξει ότι ένα μείγμα γκινγκολιδών καθώς και εκχύλισμα Γκίνγκο μπιλόμπα, τιτλοδοτημένο να περιέχει 24% φλαβονογλυκοσίδες του Γκίνγκο και 6% τερπενοειδή έχει κλινικά σημαντικές αντιαλλεργικές επιδράσεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: