Αυτές είναι οι χώρες όπου είναι φυλακισμένοι οι περισσότεροι δημοσιογράφοι!

Κοινοποίηση:
g1

Η Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων, μια ομάδα υπεράσπισης του Τύπου, δημοσίευσε την ετήσια απογραφή της για τον αριθμό των δημοσιογράφων που φυλακίστηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όπως σημειώνεται περισσότεροι από 250 δημοσιογράφοι βρίσκονται πίσω από τα σίδερα για τρίτη συνεχή χρονιά.

Από την 1η Δεκεμβρίου 2018, η Τουρκία ήταν ο χειρότερος δυνάστης με 68 δημοσιογράφους που αναγνωρίστηκαν ως φυλακισμένοι εκεί. Η Κίνα έρχεται δεύτερη με 47, ενώ η Αίγυπτος ήταν στην τρίτη θέση με 25.

Συνολικά, η Τουρκία, η Κίνα και η Αίγυπτος ευθύνονται για περισσότερους από τους μισούς δημοσιογράφους που φυλακίζονται παγκοσμίως για τρίτη χρονιά διαδοχικά. Αυτές οι χώρες (και άλλες χώρες όπως η Σαουδική Αραβία) αντιμετωπίζουν ένα κύμα καταστολής που έχει καταλήξει σε καταστολή της ελευθερίας του Τύπου. Η συντριπτική πλειονότητα των φυλακισμένων δημοσιογράφων αντιμετωπίζει κατηγορίες, όπως η συμμετοχή ή η βοήθεια ομάδων που θεωρούνται από τις αρχές ως τρομοκρατικές οργανώσεις. Άλλοι βρίσκονται στη φυλακή για ψευδείς ειδήσεις, ιδιαίτερα στην Αίγυπτο με 19 συνολικά περιπτώσεις.

Το θέμα τέθηκε στο προσκήνιο αυτή την εβδομάδα με την επέτειο ενός έτους από την κράτηση δύο δημοσιογράφων του Reuters στη Μιανμάρ. Εκτίουν επτά χρόνια ποινής για αναφορά σε σφαγή του Rohingya από το στρατό της χώρας.

Κλείνοντας δεν θα μπορούσαμε παρά να παρατηρήσουμε την ακραία ειρωνεία της τρέχουσας επίθεσης του Ερντογάν εναντίον της Σαουδικής Αραβίας σχετικά με τη δολοφονία Khashoggi όταν το δικό του έθνος είναι επικεφαλής της προαναφερθείσης λίστας….

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: