Αυτές πρόκειται να είναι οι κυρώσεις της ΕΕ στην Ρωσία για το θέμα της Ουκρανίας

Κοινοποίηση:
εε ρωσιαα

Βαθαίνει η κρίση στην Ουκρανία. Πριν από λίγο, τα κράτη μέλη της ΕΕ συμφώνησαν ομόφωνα σε μια σειρά κυρώσεων στη Ρωσία ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν από το Παρίσι όπου διεξάγεται το έκτακτο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«To πακέτο των κυρώσεων θα πληγώσει πολύ τη Ρωσία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο ύπατος εκπρόσωπος εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε από πλευράς του ότι η ΕΕ στοχεύει σε τράπεζες που χρηματοδοτούν «Ρώσους φορείς λήψης αποφάσεων και επιχειρήσεις σε αυτές τις περιοχές (Ανατολική Ουκρανία)».
Ο κ. Μπορέλ δήλωσε ότι «ο Βλαντίμιρ Πούτιν αρνείται την ύπαρξη της Ουκρανίας» και προειδοποίησε ότι «βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη στιγμή για την Ουκρανία».

Πρόσθεσε ότι οι κυρώσεις είναι μόνο «μέρος της απάντησης» στις ρωσικές ενέργειες, λέγοντας ότι οι σοβαρές παραβιάσεις που διαπράττει η Ρωσία «δεν θα μείνουν αναπάντητες».
Διευκρίνισε ότι οι κυρώσεις της ΕΕ θα στοχεύουν τη Ρωσία και την κυβέρνησή της και θα εμποδίσουν τη χώρα να αποκτήσει πρόσβαση στις ευρωπαϊκές αγορές κεφαλαίων και της ΕΕ.

«Υπάρχουν 27 άτομα και άλλες οντότητες που θα αποτελέσουν στόχο κυρώσεων» πρόσθεσε ο Μπορέλ.

«Όλα τα μέλη της Ρωσικής Δούμας, της Κάτω Βουλής του κοινοβουλίου, θα πληγούν από κυρώσεις της ΕΕ, οι οποίες συνήθως περιλαμβάνουν ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και δέσμευση περιουσιακών στοιχείων».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: