Αυτή είναι η πρώτη Μις Τεχνητή Νοημοσύνη – Influencer από το Μαρόκο που κέρδισε 1.500 εικονικές καλλονές

Κοινοποίηση:
AI-arthrou

Οι εποχές που οι διαγωνιζόμενες στα καλλιστεία εύχονταν παγκόσμια ειρήνη και δεσμεύονταν ότι θα αγωνιστούν για αυτόν τον ευγενή στόχο έχουν πια περάσει. Σήμερα μιλούν για το πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξει τον κόσμο μας – αν και μάλλον τους λείπει το βάθος της σκέψης.

Αυτό έκανε η Κένζα Λαϊλί, μια εικονική influencer που μόλις στέφτηκε μις Τεχνητή Νοημοσύνη στα πρώτα καλλιστεία που οργάνωσε το Fanvue, μια πλατφόρμα για influencer, πραγματικούς και εικονικούς.
Η κοπέλα με το χιτζάμπ, από το Μαρόκο, είναι μια influencer εξ ολοκλήρου φτιαγμένη από εφαρμογές, όπως και οι άλλες συμμετέχουσες στον διαγωνισμό, αναφέρει το CNN.

Φτιάχτηκε για να φέρει «ποικιλομορφία και συμπεριληπτικότητα» στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης. Έχει 200.000 ακολούθους στο Instagram και άλλους 45.000 στο TikTok, ίσως όχι πολλούς σε σχέση με άλλους influencer, αλλά τους κέρδισε χωρίς να κοπιάσει.
Οι δημιουργοί της Λαϊλί, μια εταιρεία από την Αριζόνα των ΗΠΑ, θα λάβουν 5.000 δολάρια σε μετρητά, υποστήριξη από τη Fanvue και έναν άνθρωπο να τη βοηθήσει στις δημόσιες σχέσεις. Στη δεύτερη και την τρίτη θέση τερμάτισαν αντίστοιχα η Lalina Valina από τη Γαλλία και η η Olivia C από την Πορτογαλία.

Δείτε μερικές από τις διαγωνιζόμενες από την πρώτη δεκάδα των καλλιστείων:

AI-02
Η Anne Kerdi ζητά να καθαρίσουμε τους ωκεανούς
AI-03
Η Zara Shatavari
AI-01
H Olivia C από την Πορτογαλία
AI-04
Η Asena İlik έφτασε ως το Διάστημα με ένα τουρκικό σημαιάκι στα χέρια
AI-05
Η Aiyla Lou είναι από τη Βραζιλία
ΑΙ-10
Η Lalina Valina από τη Γαλλία
ΑΙ-11
Η Aiyana Rainbow ενδιαφέρεται για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα
ΑΙ-12
Η Eliza Khan είναι η πρώτη influencer τεχνητής νοημοσύνης από το Μπανγκλαντές

Στον λόγο της μετά τη στέψη, που ήταν γραμμένος από το ChatGPT, η Λαϊλί είπε ότι η νίκη τής δίνει ένα «ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο» να συνεχίσει τη δουλειά της στην προώθηση της τεχνητής νοημοσύνης.

Η τεχνητή νοημοσύνη, συνέχισε η Λαϊλί στον κάπως κλισέ λόγο της, «δεν είναι απλώς ένα εργαλείο, αλλά μια δύναμη μετασχηματισμού που μπορεί να διαταράξει βιομηχανίες, να προκαλέσει τα ήθη και να δημιουργήσει ευκαιρίες εκεί όπου δεν υπήρχαν καθόλου». Κλισέ είναι και αυτά που γράφει στο Instagram: Της αρέσει το κόκκινο χρώμα, ζητά από όλους «να επενδύουν κάθε ημέρα στον εαυτό τους» και της αρέσει να ανταλλάσσει ιδέες με αθλητές.

Ο πρώτος διαγωνισμός για τη Μις ΤΝ άρχισε φέτος την άνοιξη με ούτε λίγο ούτε πολύ 1.500 συμμετοχές από όλο τον κόσμο.

Κάποιες συμμετοχές είναι και μια «πινελιά» ανθρώπινης δημιουργίας, άλλες ήταν αποκλειστικά δημιουργήματα προγραμμάτων εικόνας, βίντεο και λόγου με χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Τα κριτήρια δεν ήταν μόνο η εξωτερική εμφάνιση, αλλά και η χρήση των εργαλείων από τους προγραμματιστές όπως και η επιρροή τους στα κοινωνικά δίκτυα. Στόχος, οι εικονικές καλλονές να δίνουν «ένα θετικό και δυνατό μήνυμα».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Καρτούν για αγάμητους, φτιαγμένα με editing προγράμματα στον υπολογιστή πού καί μικρά παιδιά μπορούν νά δημιουργήσουν, τώρα πού κολλάει τό τεχνητή νοημοσύνη, καί τό influencer καί πώς αυτό θά “αλλάξει τόν κόσμο” όπως αναφέρουν η τσέπη τής Fanvue τό ξέρει. Σίγουρα όμως πολύ φτηνιάρηδες με 5.000 δολάρια τό πρώτο έπαθλο, δεν καλύπτει ούτε τό κόστος τών προγραμμάτων πού χρησιμοποιήθηκαν.

Comments are closed.