Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα: 30 εμπορικά καταστήματα σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης βάζουν «λουκέτο»

Κοινοποίηση:

Ούτε πέντε ούτε δέκα, αλλά περισσότερα από 30 εμπορικά καταστήματα έβαλαν το «ενοικιάζεται» στη βιτρίνα τους στον άξονα της λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας και Βασιλέως Γεωργίου, στη Θεσσαλονίκη εδώ και πολύ καιρό, χωρίς η εικόνα αυτή να αλλάζει.

Πρόκειται για δύο από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους που οδηγούν στην καρδιά της Θεσσαλονίκης με πολλές περιπτώσεις όμως εμπόρων που κατεβάζουν ρολά είτε λόγω μειωμένης αγοραστικής κίνησης, είτε μεταφοράς της δραστηριότητας στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Πολλά είναι τα καταστήματα που παραμένουν ξενοίκιαστα για μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα οι ιδιόκτητες να προχωρούν σε αλλαγή χρήσης. Παρόμοια η κατάσταση και σε κεντρικούς δρόμους περιφερειακών δήμων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η οδός Βενιζέλου στο Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης, με πολλά καταστήματα να έχουν κατεβάσει ρολά λόγω μειωμένης κίνησης και αυξημένων εξόδων.

Ίδια η εικόνα και στην οδό Θωμά Χατζίκου όπου εκεί παρατηρείται τα άδεια καταστήματα να αλλάζουν χρήση και να μετατρέπονται σε γκαρσονιέρες.

Τα περισσότερα από τα καταστήματα που έκλεισαν ήταν ως επί το πλείστον ένδυσης, υπόδησης, εστίασης και καφέ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response