Στη φωτογραφία εικονίζεται ο Αδόλφος Χίτλερ στην τελευταία του δημόσια εμφάνιση. Τραβήχτηκε στις 20 Απριλίου 1945 στον κήπο της Καγκελαρίας.
Γιόρταζε τα 56α γενέθλιά του. Ήταν τα τελευταία, καθώς 10 ημέρες αργότερα αυτοκτόνησε. Ο Χίτλερ αυτοκτόνησε στο Βερολίνο στις 30 Απριλίου 1945, αλλά από τότε και έπειτα είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία πως δεν ήταν πραγματικά νεκρός είχε στην εγκαταλείψει τη Γερμανία για να αποφύγει τη σύλληψή του από τις συμμαχικές δυνάμεις. Αποχαρακτηρισμένα έγγραφα του FBI αποκαλύπτουν πως το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ δεν είχε πειστεί για τον θάνατο του Αδόλφου Χίτλερ και συνέχισε να αναζητεί τα ίχνη του, μετά τις φήμες περί διαφυγής του δικτάτορα στην Αργεντινή. Το FBI εξέταζε τις πληροφορίες που υποστήριζαν ότι είχε διαφύγει στην Αργεντινή με υποβρύχιο, μέχρι και πέντε μήνες μετά από το θάνατο του. Οι αποχαρακτηρισμένοι φάκελοι περιλαμβάνουν αρκετές επιστολές μεταξύ του τότε διευθυντή του FBI, Εντγκαρ Χούβερ και του προσωπικού του.
Τα έγγραφα ξεκινούν από τις 21 Σεπτεμβρίου 1945, δύο εβδομάδες μετά την παράδοση της Ιαπωνίας, αφού οι ΗΠΑ είχαν πλήξει τη χώρα με δύο ατομικές βόμβες. Η θεωρία ήταν ότι ο Χίτλερ «κρυβόταν στους πρόποδες των Άνδεων», αφού έφτασε στην Αργεντινή με περίπου 50 ναζιστικούς ηγέτες και τις οικογένειές τους.
Ο Χίτλερ είχε «ξυρίσει το μουστάκι» του και πιστεύεται ότι είχε κακή υγεία κατά την άφιξη, με άσθμα και έλκος, ανέφεραν τα επίμαχα έγγραφα. Πηγή είχε δηλώσει στο FBI ότι έξι αξιωματούχοι της Αργεντινής είχαν βοηθήσει τον Χίλερ να βρει καταφύγιο. Ένα έγγραφο με ημερομηνία 5 Ιουνίου 1947 αναφέρει λεπτομερώς ότι μια γυναίκα, που θεωρείται ύποπτη ότι είναι η σύζυγος του Χίτλερ, Εύα Μπράουν, εμφανίστηκε σε ένα ξενοδοχείο στο Καζίνο. Ένας άντρας με παρόμοια χαρακτηριστικά με τον Χίτλερ έγινε επίσης αντιληπτός, μαζί με έναν ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος θα μπορούσε να φοράει μακιγιάζ για να φαίνεται μεγαλύτερος. Αφού διερεύνησε την ιστορία, το FBI αναγκάστηκε να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπήρχε «έλλειψη επαρκών πληροφοριών για την υποστήριξη της ιστορίας» και είπε ότι «ήταν αδύνατο να συνεχιστούν οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του Χίτλερ με τις αραιές πληροφορίες που ελήφθησαν».
Αν και οι θεωρίες περί διαφυγής του Χίτλερ στην Αργεντινή δεν έχουν τεκμηριωθεί ποτέ, η χώρα φιλοξένησε ορισμένους ανώτερους αξιωματούχους των Ναζί, που έφυγαν από το Τρίτο Ράιχ μετά τον πόλεμο, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής των SS, Αντόλφ Αϊχμαν….