Αυτοί είναι οι πιο τίμιοι κάτοικοι του πλανήτη

Κοινοποίηση:
A woman sells flowers next to symbolic road signs showing Europe states under the "visa free" sign in Tirana November 7, 2010. The Council of EU interior ministers is expected to approve visa free travel for the citizens of Albania and Bosnia on November 8, 2010, a decision widely anticipated in formerly iron-clad isolated Albania.    REUTERS/Arben Celi (ALBANIA - Tags: POLITICS) - GM1E6B802LD01

Οι πιο τίμιοι κάτοικοι στον πλανήτη φαίνεται πως είναι οι πολίτες μιας μικρής επαρχίας στη Μεγάλη Βρετανία αφού όταν βρίσκουν λεφτά στο δρόμο, τα παραδίδουν στην αστυνομία.

Συγκεκριμένα από το 2014 κι έπειτα 12 πακέτα με χαρτονομίσματα των 20 λιρών έχουν βρεθεί σε διάφορα σημεία της επαρχίας του Ντούρχαμ, συνολικά φτάνοντας τις 2.000 στερλίνες.

Η τελευταία ανακάλυψη, που σύμφωνα με την αστυνομία είναι η 4η αυτή τη χρονιά, βρέθηκε την περασμένη Δευτέρα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Sky.com.

«Αυτά τα σακούλια με τα λεφτά πάντοτε αφήνονται σε κοινή θέα, όπως πεζοδρόμια, και έχουν ανακαλυφθεί από τυχαία μέλη της κοινότητας που τα παραδίδουν στην αστυνομία», ανέφερε ο αστυνομικός, Τζον Φόρστερ, της τοπικής αστυνομίας.

«Ίσως πρόκειται για το έργο ενός Καλού Σαμαρείτη, αλλά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους κατοίκους που έχουν δείξει φοβερή τιμιότητα και κοινωνική συνείδηση και παραδίδουν τα χρήματα», ανέφερε ο αστυνομικός.

«Οι συνθήκες παραμένουν μυστήριο, οπότε κάθε πληροφορία είναι ευπρόσδεκτη, που θα μας βοηθήσει να φτάσουμε στη λύση αυτό των περιστατικών», ανέφερε ο Φόρστερ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι προκειμένου να λυθεί ο γρίφος, η αστυνομία έχει πάρει καταθέσεις από κατοίκους, αλλά και επιχειρήσεις, όπως τράπεζες και το ταχυδρομείο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: