Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε το μπαγιάτικο ψωμί σας ολόφρεσκο

Κοινοποίηση:
720_663413_10d216ff3c-9eb6175a3bddbf65

Όταν το ψωμί είναι φρέσκο δεν μπορεί κανείς να του αντισταθεί. Είναι νόστιμο και μπορείς να το φας με τα πάντα. Από την άλλη μεριά, το μπαγιάτικο ψωμί δεν θέλει να το φάει κανείς.

Πώς θα σας φαινόταν αν σας λέγαμε πως μπορείτε με μια μόνο κίνηση να κάνετε το μπαγιάτικο και σκληρό ψωμί σας φρέσκο και πάλι;

Το μυστικό βρίσκεται στην υγρασία. Αυτό που κάνει το φρέσκο ψωμί να διαφέρει από το μπαγιάτικο είναι η έξτρα υγρασία που έχει το φρέσκο ψωμί.

Για να δώσετε στο μπαγιάτικο ψωμί την χαμένη του υγρασία πίσω δεν έχετε παρά να κάνετε αυτό ακριβώς:

1. Βρέξτε ελαφρώς το μπαγιάτικο ψωμί σας.

2. Αφού υγρανθεί βάλτε το στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 5-10 λεπτά πάνω στη σχάρα.

3. Καθώς το νερό μετατρέπεται σε ατμό εισχωρεί στο εσωτερικό του ψωμιού και το κάνει και πάλι μαλακό. Η κόρα του από την άλλη θα γίνει και πάλι τραγανή και πεντανόστιμη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: