Αυτός είναι ο λόγος που τρέχουν τα σάλια στους σκύλους

Κοινοποίηση:
Koutavi

Όσο αξιαγάπητα κι αν είναι τα σκυλιά, πολλές φορές γίνονται «κουραστικά», όπως με το να πρέπει να καθαρίζεις τα σάλια που συνεχώς βγάζουν.

Γιατί συμβαίνει αυτό το τελευταίο; Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι αιτίες των σάλιων που βλέπουμε είναι αβλαβής. Όπως και οι άνθρωποι, έτσι και οι σκύλοι, παράγουν σάλια για να βοηθήσουν στην πέψη.

Το σάλιο βρέχει το φαγητό και βοηθά να καθαρίσει το στόμα από βακτήρια, ώστε να διατηρηθεί η στοματική υγιεινή. Αν βλέπετε το σκύλο να του τρέχουν τα σάλια, μάλλον θα είναι ενθουσιασμένος για το επόμενο του γεύμα.

Εάν ένας σκύλος είναι ιδιαίτερα νωθρός, είναι πιθανό να είναι σύμπτωμα ενός υποκείμενου προβλήματος όπως η πεπτική διαταραχή, η κατάποση ενός ξένου αντικειμένου ή ενός όγκου. Είναι σημαντικό να εξετάσετε έναν σκύλο εάν αρχίσει να βγάζει υπερβολικά σάλια ή αν υπάρχει αίμα στο σάλιο.

Συγκεκριμένες ράτσες, όπως του Αγίου Βερνάρδου, Μπάσετ Χάουντ ή Μαστίφ, έχουν τη φήμη να στάζουν λίμνες από σάλια, αλλά ο λόγος δεν είναι απαραίτητα το ότι παράγουν περισσότερα.

Αντίθετα, ράτσες με ορισμένη διαμόρφωση του στόματός τους, ή άνισα χείλη, μπορεί να δυσκολεύονται περισσότερο με το να κρατάνε τα σάλια στο στόμα, οπότε να υπάρχει μια κάποια διαρροή.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response