Αυτός είναι ο νεαρός τζιχαντιστής που θα σκορπούσε τον θάνατο σε συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ

Κοινοποίηση:
maxairi

Η αστυνομία της Αυστρίας προχώρησε στη δημοσιοποίηση στοιχείων και φωτογραφίας ενός 19χρονου άνδρα, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία ότι σχεδίαζε μια επίθεση αυτοκτονίας κατά τη διάρκεια συναυλίας της διάσημης τραγουδίστριας Τέιλορ Σουίφτ στη Βιέννη. Ο νεαρός, που φέρει το όνομα Μπεράν Α., διαμένει στην πόλη και έχει καταγωγή από τα Σκόπια.

 

Μαζί με τον Μπεράν Α. συνελήφθη και ένας 17χρονος, γνωστός ως Λούκα Κ., ο οποίος έχει τουρκικές και κροατικές ρίζες. Οι δύο νεαροί φέρεται να είχαν σχέδια να προκαλέσουν μαζική καταστροφή, χρησιμοποιώντας είτε μαχαίρια είτε αυτοσχέδια εκρηκτικά. Ο Λούκα Κ. είχε μάλιστα εξασφαλίσει εργασία σε μια εταιρεία που δραστηριοποιούνταν στο στάδιο όπου θα διεξαγόταν η συναυλία, γεγονός που ενίσχυε τις υποψίες για την πρόθεσή τους να εκτελέσουν την επίθεση.

Σκοπός τους, όπως ομολόγησαν, ήταν να σκοτώσουν όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούσαν.

Η αστυνομία ανέκρινε επίσης έναν 15χρονο ο οποίος είχε έρθει σε επαφή με τους δύο υπόπτους. Δεν αναζητείται άλλος ύποπτος σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Γκέρχαρντ Κάρνερ.

Οι τρεις συναυλίες της ποπ σταρ στη Βιέννη χθες, σήμερα και αύριο,Σάββατο ακυρώθηκαν. Η περιοδεία της, πάντως, συνεχίζεται κανονικά και θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες συναυλίες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Χαν μίλησε στο SkyNews και είπε ότι σκοπεύει να καλωσορίσει ο ίδιος την σταρ στην πόλη του στις 15 Αυγούστου.

«Έχουμε τεράστια εμπειρία στην αστυνόμευση αυτών των γεγονότων. Ποτέ δεν εφησυχάζουμε, πήραμε πολλά μαθήματα μετά τη φρικτή επίθεση στο Manchester Arena (σ.σ σε συναυλία της Αριάνα Γκράντε, το 2017, σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι). Η αστυνομία συνεργάζεται στενά, όχι μόνο με το Δημαρχείο και τα συμβούλια, αλλά και με εκείνους που φιλοξενούν συναυλίες, όπως η συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ που θα γίνει τις επόμενες δύο εβδομάδες. Είμαι βέβαιος ότι η Βιέννη έχει τους δικούς της λόγους για να αποφασίσει να ακυρώσει τις συναυλίες της. Εμείς θα συνεχίσουμε, συνεργαζόμενοι στενά με την αστυνομία και διασφαλίζοντας ότι οι συναυλίες μπορούν να πραγματοποιηθούν με ασφάλεια στο Λονδίνο», ανέφερε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: