Το ελαιόλαδο έχει χαρακτηριστεί ως “το χρυσάφι της Μεσογείου”. Στις περισσότερες μεσογειακές χώρες λοιπόν το περιλαμβάνουν στην καθημερινή τους διατροφή συνεπώς και γνωρίζουν καλά τη γεύση του. Όσοι έτρωγαν στο εστιατόριο του Μάρκο στη Νάπολι είχαν παρατηρήσει μια ιδιαίτερη γεύση στις σαλάτες που προερχόταν από το λάδι. Τι πραγματικά συνέβαινε όμως;
Έχει παρατηρηθεί πως ανάλογα την περιοχή παραγωγής το λάδι διαφέρει τόσο σε χρώμα όσο και σε γεύση. Ωστόσο, από το άρωμα μπορεί κάποιος να καταλάβει αν το λάδι έχει χαλάσει. Η γεύση όμως στις σαλάτες του συγκεκριμένου εστιατορίου δεν είχε να κάνει με τον τόπο παραγωγής αλλά με τον μακάβριο τρόπο που αποφάσισε αυτός ο επιχειρηματίας να κάνει οικονομία.
Ο Μάρκο αποφάσισε να γλιτώσει μερικά χρήματα από την αγορά ελαιόλαδου κλέβοντας λάδι από τα καντήλια του νεκροταφείου. Όπως ήταν αναμενόμενο κάποια στιγμή αποκαλύφθηκε η ανατριχιαστική του απάτη και συνελήφθη.