Αυτός ο άντρας κατάφερε να κερδίσει 14 φορές το λαχείο – Τα μαθηματικά που νίκησαν την τύχη

Κοινοποίηση:
ΨΣΨΑΣΑΨΣΑ

Ο άντρας που έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο του «μάγου των λαχείων» αποκάλυψε πώς παρέκαμψε τις ελάχιστες πιθανότητες, 1 στα 300 εκατομμύρια, για να κερδίσει όχι μία, όχι δύο αλλά δεκατέσσερις φορές.

Όπως γράφει το Unilad, ο Stefan Mandel είχε μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στο λαχείο, τη στιγμή που οι περισσότεροι από εμάς απλά σημειώνουμε μία σειρά τυχαίων αριθμών και κάνουμε δέηση στον Κύριο να μας ευνοήσει.
Αντίθετα, ο Ρουμανοαυστραλός μαθηματικός δεν άφηνε την τύχη να ορίσει τις πιθανότητές του.

Πώς ο Mandel «χάκαρε» το λαχείο

Ο Mandel ξεκίνησε αναζητώντας τον ιδανικό συνδυασμό αριθμών για να αυξήσει τις πιθανότητές του να κερδίσει το τζάκποτ. Για αυτό, ζήτησε τη βοήθεια μιας ομάδας επενδυτών που ονομάζεται International Lotto Fund (ILF) και «στοχεύσουν» λαχεία στις ΗΠΑ, τη Ρουμανία και την Αυστραλία.

Και πώς κέρδισαν; Λοιπόν, αυτό οφείλεται σε αυτό που λέει ο Mandel ότι είναι «απλά μαθηματικά», αφού δημιούργησε ένα μοντέλο με βάση τη συσσώρευση πιθανοτήτων

Η μέθοδός του απέφερε στον Mandel ένα εκπληκτικό έπαθλο τζακπότ 27 εκατομμυρίων δολαρίων, μαζί με ένα ακόμη για 900.000 δολάρια σε μετέπειτα κληρώσεις, όλες το 1992.

Αν και τα σχέδια του Mandel δεν ήταν παράνομα φυσικά προκάλεσαν πολλές υποψίες στις Αρχές, καθώς διάφορες διεθνείς υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της CIA και του FBI, ερεύνησαν αυτόν και το ILF για αδικήματα.

Ωστόσο, τόσο ο Mandel όσο και η ILF τελικά αθωώθηκαν.

Ο αλγόριθμός του για την επιλογή αριθμών ονομάστηκε «συνδυαστική συμπύκνωση». Στην ουσία, ο Mandel έβγαζε κέρδος προμηθευόμενος αρκετά λαχεία για να καλύπτει όσο το δυνατόν περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας του συνδυασμού, χωρίς όμως να διαθέτει χρήματα περισσότερα από το ποσό του τζάκποτ.

Έτσι, το κέρδος του μετατρεπόταν σε στατιστική βεβαιότητα. Η τεχνική του γέννησε τόσους επίδοξους μιμητές και ήταν τόσο απλή, ώστε επέφερε αλλαγές στον νόμο για τα τυχερά παίγνια στις ΗΠΑ, κυρίως μέσω ενός πλαφόν στη μαζική προμήθεια λαχνών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: