“Αυτό δεν είναι χωριάτικη, είναι σανό!” Η ελληνική χωριάτικη σαλάτα που εξόργισε τους Αυστραλούς (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
sal

Μία φωτογραφία στο Ίνσταγκραμ χωριάτικης σαλάτας που σερβιρίστηκε στο Ελληνικό Φεστιβάλ Semaphore της Αυστραλίας, ήταν αρκετή για να ξεσπάσει ένας ακόμη διαδικτυακός «πόλεμος» για την παραποίηση κλασικών συνταγών.

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τότε που οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είχαν βάλει στο στόχαστρο τη συνταγή για παστίτσιο που δημοσίευσαν οι New York Times και η οποία απείχε πολύ από την κλασική ελληνική συνταγή, σειρά τώρα έχει μία χωριάτικη σαλάτα στην Αδελαϊδα της Αυστραλίας.


View this post on Instagram

@jogilges04 was served this yesterday at the Semaphore “Greek” Festival.

A post shared by Shit Adelaide (@shitadelaide) on

Εκεί λοιπόν, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα το Ελληνικό Φεστιβάλ Semaphore, ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Αυστραλίας, που τιμά τον πολιτισμό, τις παραδόσεις και φυσικά τη γαστρονομία της Ελλάδας. Ανάμεσα στα ελληνικά φαγητά που σερβίρονταν στο φεστιβάλ ήταν και η χωριάτικη σαλάτα. Σε μία φωτογραφία όμως που ανέβασε ένας από τους επισκέπτες στο λογαριασμό του στο Instagram, είναι εμφανές ότι αυτή η σαλάτα δεν μοιάζει και πολύ με ό,τι φτιάχνουμε στα σπίτια μας ή σερβίρεται στα εστιατόρια.

Για την ακρίβεια, η συγκεκριμένη σαλάτα εκτός από ντομάτα, αγγούρι, πιπεριές, κρεμμύδι και ελιές, περιελάμβανε και iceberg, ενώ δεν της είχαν προσθέσει καθόλου φέτα. Το αποκορύφωμα δε ήταν ότι συνοδευόταν από ιταλικό dressing, αντί για σκέτο ελαιόλαδο.

Ο απογοητευμένος από τη σαλάτα του επισκέπτης του φεστιβάλ τη φωτογράφισε, τη δημοσίευσε και τα οργισμένα σχόλια άλλων χρηστών ξεκίνησαν. «Τι ντροπή», «είναι ό,τι πιο λυπηρό έχω δει», «δεν μπορώ ούτε να την κοιτάζω» ήταν μερικά από τα σχόλια για τη σαλάτα. Ένας άλλος αστειεύτηκε για το ιταλικό dressing, γράφοντας «σαφώς οι Ιταλοί εφηύραν την χωριάτικη σαλάτα», ενώ δεν ήταν λίγοι και όσοι βρήκαν τη μερίδα υπερβολικά μικρή.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Έχουν δίκιο. Ντομάτα υβρίδιο, φέτα με σκόνη γάλα, ελιές προπέρσινες, άγευστες και κρεμμύδι υβρίδιο. Τρως και δεν καταλαβαίνεις τι μασάς, λάδι ελαφρύ τόσο πολύ ελαφρύ που δεν έχει γεύση. Αυτά τρώμε καθημερινά στα σπίτια μας, τουλάχιστον οι περισσότεροι που δεν έχουν μπάρμπα από χωριό.

    1. Πηγαινε μαθε τι ειναι το υβριδιο, μαθε οτι στην ουσια κι εσυ (σαν οργανισμος που προερχεται απο διασταυρωση) ενα υβριδιο εισαι, και μετα ελα να μας κανεις μαθηματα…

      1. ρε εξυπνόβλακα παιρνεις σπορο απ την ντοματα που βαζεις ή αγοραζεις ετοιμο? γαμησατε ολη την παραγωγη για τα φραγκα κουτοπονηρες πουτανες. κανεις και μαθημα σαχλαμαρα

Comments are closed.