Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Ulster Medical Journal έδειξε ότι το σκόρδο έχει ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση 9 από τις 24 κοινές βακτηριακές λοιμώξεις που αναφέρονται στην έκθεση, καθώς και 1 από τους 10 μύκητες που εξετάστηκαν: τον candida parapsilosis. Αυτό είναι ένα κοινό είδος candida (μαγιά) που μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε μολύνσεις ζύμης.
Το σκόρδο μπορεί να είναι ένας χρήσιμος αντιμυκητιασικός παράγοντας, αλλά συνιστάται ως συμπλήρωμα σε άλλους τύπους αντιμυκητιασικών φαρμάκων και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από μόνο του χωρίς την σχετική έγκριση γιατρού.