Αυτό είναι το μοναδικό είδος ζάχαρης που δεν αυξάνει το σάκχαρο στο αίμα

Κοινοποίηση:
DFSBDFSB

Υπάρχουν πολλά είδη ζάχαρης αλλά συνήθως τα πιο γνωστά είναι η λευκή και η καστανή. Ο Dr Eric Berg στο κανάλι του στο YouTube ενημερώνει τους συνδρομητές του για το μοναδικό είδος ζάχαρης που δεν αυξάνει το σάκχαρο στο αίμα και αυτό είναι η φρουκτόζη.

«Η φρουκτόζη δεν αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, τουλάχιστον αρχικά» αναφέρει χαρακτηριστικά για να προσθέσει ότι «η φρουκτόζη συνιστάται συχνά σε διαβητικούς επειδή δεν αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αλλά υπάρχει μια άλλη πλευρά που είναι σημαντικό να εξετάσουμε».

Σύμφωνα με τον Dr Eric Berg «η φρουκτόζη ακολουθεί μια βιοχημική οδό διαφορετική από τη γλυκόζη. Η γλυκόζη απορροφάται από όλα τα κύτταρα, αλλά η φρουκτόζη απορροφάται μόνο από το ήπαρ. Ό,τι δεν απορροφάται μπορεί να καταλήξει στο παχύ έντερο, όπου τα μικρόβια το καταναλώνουν, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πεπτικά προβλήματα.

Η φρουκτόζη που απορροφάται στο ήπαρ μπορεί να μετατραπεί σε γλυκόζη και να αποθηκευτεί ως γλυκογόνο. Όταν το γλυκογόνο αποθηκεύεται στο ήπαρ, το σώμα θα αρχίσει να παράγει τριγλυκερίδια και χοληστερίνη. Η φρουκτόζη μπορεί δυνητικά να οδηγήσει σε λιπώδες ήπαρ πολύ γρήγορα, το οποίο μπορεί στη συνέχεια να οδηγήσει σε αντίσταση στην ινσουλίνη και διαβήτη».

Ο Dr Eric Berg καταλήγει ότι «παρόλο που η φρουκτόζη είναι χαμηλή σε γλυκαιμικό δείκτη και δεν αυξάνει άμεσα το σάκχαρο, μπορεί να το αυξήσει έμμεσα και να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα υγείας».

Τι είναι η φρουκτόζη

Η φρουκτόζη είναι ένα φυσικό γλυκαντικό. Μπορεί να προέρχεται από φρούτα, χυμούς φρούτων, μέλι, ακόμα και μερικά λαχανικά. Η καθαρή φρουκτόζη είναι επίσης πολύ πιο γλυκιά από άλλα είδη ζάχαρης. Ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιούν λιγότερη φρουκτόζη από άλλα σάκχαρα στο μαγείρεμα για να επιτύχουν την ίδια γλυκύτητα.

Οι πιο σημαντικές πηγές φρουκτόζης στη διατροφή περιλαμβάνουν:

– επιτραπέζια ζάχαρη
– μέλι
– νέκταρ αγαύης
– χυμοί φρούτων
– σιρόπι καλαμποκιού με υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη, το οποίο υπάρχει σε καραμέλες, αρτοσκευάσματα, σόδες και άλλα επεξεργασμένα τρόφιμα

Σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης

Οι βιομηχανίες δημιουργούν σιρόπι καλαμποκιού υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη προσθέτοντας ορισμένα ένζυμα στο άμυλο καλαμποκιού, το οποίο είναι ουσιαστικά καθαρή γλυκόζη, ένα άλλο είδος ζάχαρης. Στη συνέχεια χρησιμοποιούν αυτή τη γλυκόζη για να δημιουργήσουν ένα σιρόπι που περιέχει διάφορες ποσότητες φρουκτόζης.

Οι περισσότερες ποικιλίες σιροπιού καλαμποκιού υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη περιέχουν είτε 42% είτε 55% φρουκτόζη και 58% ή 45% γλυκόζη. Αυτό σημαίνει ότι το σιρόπι καλαμποκιού με υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη περιέχει ελαφρώς περισσότερη φρουκτόζη από την επιτραπέζια ζάχαρη, η οποία είναι 50% φρουκτόζη και 50% γλυκόζη.

Το μέλι είναι ένα άλλο κοινό πρόσθετο τροφίμων. Η ουσία συχνά περιέχει αναλογία 1 προς 1 φρουκτόζης προς γλυκόζη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response