Αυτό είναι το ρόφημα που χαρίζει πολλά χρόνια ζωής! Τι λένε οι επιστήμονες

Κοινοποίηση:
xronia-zohs

Επιστήμονες από την Ιαπωνία αναφέρουν ότι λίγα φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα μπορούν να προσθέσουν χρόνια ζωής!

Σε σχετική μελέτη με χιλιάδες εθελοντές ανακάλυψαν ότι όσοι έπιναν καθημερινά πάνω από τρία φλιτζάνια είχαν μειωμένες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα, καθώς διέτρεχαν μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν στεφανιαία νόσο.

Οι άνδρες είχαν επίσης μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλικού και πνευμονοπάθειες, γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Annals of Epidemiology», που είναι το επίσημο επιστημονικό περιοδικό του Αμερικανού Κολεγίου Επιδημιολογίας.

Η μελέτη ξεκίνησε την περίοδο 1990 -1994 με την επιστράτευση 90.914 ανδρών και γυναικών, οι οποίοι εκείνη την εποχή είχαν ηλικία 40 έως 69 ετών.
Οι ερευνητές τους ζητούσαν σε τακτά χρονικά διαστήματα να συμπληρώνουν αναλυτικά ερωτηματολόγια για τον τρόπο ζωής και την πορεία της υγείας τους, ενώ τους παρακολούθησαν επί συνολικώς 18,7 χρόνια.

Έως το τέλος της περιόδου παρακολουθήσεως, οι 12.874 από αυτούς είχαν χάσει τη ζωή τους από διάφορες αιτίες, συμπεριλαμβανομένων καρκίνου, εμφραγμάτων, εγκεφαλικών, τραυματισμών κ.λπ.

Όταν οι επιστήμονες συνέκριναν την κατανάλωση τσαγιού με τις εκβάσεις των εθελοντών, ανακάλυψαν πως όσο περισσότερο πράσινο τσάι έπιναν, τόσο λιγότερο κινδύνευαν να πεθάνουν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: