Αυτό είναι το τρομακτικά αναβαθμισμένο ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος που «τρέμει» η Δύση!

Κοινοποίηση:
AEROD

Το μαχητικό αεροσκάφος Sukhoi Su-30SM θα εναρμονιστεί και θα εξοπλιστεί με τον εξοπλισμό και τα οπλικά συστήματα που διαθέτει το μαχητικό αεροσκάφος 4 ++ Su-35, προκειμένου να μειωθεί η τιμή κόστους και να δοθεί με αυτόν τον τρόπο μια νέα “πνοή” αναβάθμισης στο αεροσκάφος, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Γιούρι Μπορίσοφ, στο πρακτορείο TASS.

 

Στη συνέχεια προσέθεσε πως η προηγμένη και εξελιγμένη έκδοση του αεροσκάφους (SU-30SM) θα ανοίξει το πεδίο για την ενδεχόμενη στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία με την Ινδία, καθώς, το Νέο Δελχί διαθέτει περίπου 200 αεροπλάνα Su-30MKI και έτσι θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τον εκσυγχρονισμό αυτού του στόλου, ώστε να παραταθεί η διάρκεια ζωής του.

Στη συνέχεια ο Μπορίσοφ ανέφερε πως οι εγχώριες αμυντικές επιχειρήσεις θα πρέπει να στραφούν προς τη συντήρηση και την αναβάθμιση του κύκλου ζωής τέτοιου είδους οπλικών συστημάτων και ιδιαίτερα των πολεμικών αεροσκαφών.

Αυτό θα γίνει στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου και στο πλαίσιο των επενδυτικών προγραμμάτων των κρατικών εταιρειών για καύσιμα και ενέργεια σημείωσε στη συνέχεια.

Υπενθυμίζεται πως τον Σεπτέμβριο του 2018 είχε γίνει γνωστό ότι κατά την αναβάθμισή τους, ο μαχητικά αεροσκάφη Su-30SM θα εξοπλίζονταν με τους κινητήρες τύπου AL-41F-1S, οι οποίοι χρησιμοποιούνται στα αεροσκάφη Su-35.

Στη συνέχεια, πριν από ένα μήνα περίπου, πληροφορίες έκαναν λόγο πως αναμένεται να ολοκληρωθούν οι δοκιμές των εκσυγχρονισμένων μαχητικών αεροσκαφών Su-30SM πριν από το τέλος του 2019.

Πιο συγκεκριμένα το μαχητικό αεροσκάφος Su-30SM αναβαθμίζεται από την Irkut Aircraft Corporation και το Sukhoi Design Bureau έπειτα από ανάθεση του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας με τη συμμετοχή κορυφαίων ρωσικών αμυντικών επιχειρήσεων.

Η αναβάθμιση θα ενισχύσει τις ικανότητες μάχης του αεροσκάφος. Ειδικότερα, θα αυξήσει το εύρος της ανίχνευσης και εντοπισμού στόχων στον αέρα, θα εξοπλίσει το αεροπλάνο με νέα όπλα ακριβείας για την πιο αποτελεσματική καταστροφή στόχων στον αέρα, στο έδαφος και στη θάλασσα, σε απόσταση αρκετών εκατοντάδων χιλιομέτρων.

Το Su-30SM επίσης είναι ένα βαρύ μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων, εξοπλισμένο συγχρονισμένη συστοιχία ραντάρ και με τον κινητήρα AL-31FP που διακρίνεται για την μεταβολή διεύθυνσης της ώσης και την αυξημένη διάρκεια ζωής.

Η αναβάθμιση αυτή και ο εκσυγχρονισμός των λειτουργικών του συστημάτων αλλά και του κινητήρα, όχι μόνο θα το καταστήσει πιο οικονομικά βιώσιμο, πάγιος αντικειμενικός στόχος των Ρώσων, αλλά επίσης σε επιχειρησιακό επίπεδο θα το καταστήσει αρκετά πιο αποτελεσματικό, αποδοτικό και αποτελεσματικό στην εκτέλεση των αποστολών του.

Δείτε βίντεο:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: