Αυτό είναι το «χειρότερο πράγμα» που μπορείτε να κάνετε αν ξυπνήσετε μέσα στη νύχτα

Κοινοποίηση:
sleep

Οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει τους ανθρώπους για το «χειρότερο πράγμα» που μπορούν να κάνουν όταν ξυπνούν στη μέση της νύχτας. Με την πολυάσχολη ζωή που κάνουμε οι περισσότεροι, ο καλός ύπνος έχει μεγάλη σημασία. Ωστόσο, είναι συχνά ευκολότερο να το λέμε παρά να το κάνουμε, ειδικά όταν πολλοί από εμάς κοιτάζουμε οθόνες για μεγάλο μέρος της ημέρας.

Αν και υπάρχουν πολλά κόλπα που βοηθούν τους ανθρώπους να αποκοιμηθούν, σύμφωνα με τον Independent, οι ειδικοί στον τομέα λένε ότι υπάρχει σίγουρα τουλάχιστον που δεν πρέπει να κάνουν όταν ξυπνούν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η απάντηση για να μπορέσετε να ξανακοιμηθείτε δεν είναι να αναγκάσετε τον εαυτό σας να το κάνει. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το άγχος για τον ύπνο μπορεί στην πραγματικότητα να επιδεινώσει περαιτέρω τον κύκλο του ύπνου σας.

Η Δρ. Φιόνα Μπάργουϊκ, διευθύντρια του προγράμματος «Sleep & Circadian Health Program» στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, ανέφερε στο Self το εξής: «Το να σκέφτεστε το γεγονός ότι δεν κοιμάστε, μπορεί να ξυπνήσει το μυαλό σας και να σας κάνει πιο ανήσυχους. Μια καλύτερη κίνηση είναι να αποδεχτείτε την κατάστασή σας – μην αντιστέκεστε στο να είστε ξύπνιοι – και να βρείτε μια εναλλακτική εστίαση».

Περισσότεροι ειδικοί σε θέματα ύπνου έχουν διατυπώσει άλλες συμβουλές που μπορεί να ακούγονται παράξενες, αλλά μπορεί να έχουν μεγαλύτερη επίδραση ως προς τα να ξανακοιμηθείτε από το να ξαπλώνετε απλά με τις σκέψεις σας.

Συγκεκριμένα, ο ειδικός σε θέματα ύπνου, Λούις Φ. Μπουεναβέρ, έχει πει: «Είναι σημαντικό να μην μένετε στο κρεβάτι. Κάτι τέτοιο θα οδηγήσει τον εγκέφαλο και το σώμα σας να συνδέσουν το κρεβάτι σας με την εγρήγορση αντί με τον ύπνο. Μπορεί να είναι δύσκολο να αφήσετε ένα ζεστό και άνετο κρεβάτι αφού ξυπνήσετε στη μέση της νύχτας. Σκεφτείτε, όμως ,ότι αυτό το βήμα είναι μια επένδυση σε καλύτερο ύπνο – αν όχι απόψε, τότε αύριο βράδυ και στο μέλλον».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response