Η 28η Οκτωβρίου είναι η επέτειος της εισόδου της Ελλάδας στον πόλεμο. Η ημέρα που ο δικτάτορας Ιωάννης Μεταξάς, είπε το «ΟΧΙ» (με διαφορετικά λόγια) στους Ιταλούς. Γνωρίζετε την ημερομηνία λήξης της γερμανικής κατοχής; Αν δεν το γνωρίζετε, ήταν η 12η Οκτωβρίου του 1944.
Αρκετές χώρες της Ευρώπης καθιέρωσαν εθνική εορτή σε σχέση με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως η Γαλλία, που γιορτάζει την νίκη επί των Γερμανών στις 8 Μαΐου, η Ιταλία που γιορτάζει το τέλος του φασισμού στις 25 Απριλίου ή η Ολλανδία που στις 5 Μαΐου γιορτάζει το τέλος της γερμανικής κατοχής. Όλες οι παραπάνω λοιπόν, γιορτάζουν το τέλος του πολέμου.
Γιατί η Ελλάδα γιορτάζει την αρχή του; Το θέμα είναι λίγο πολύπλοκο και έχει να κάνει με ιστορικά γεγονότα. Σύμφωνα με ιστορικούς, ο εορτασμός της νίκης κατά των Ιταλών, ξεκίνησε από την επόμενη χρονιά κιόλας, το 1941, και μάλιστα μπροστά στα μάτια των Γερμανών. Η νίκη επί των Ιταλών εξύψωσε το φρόνημα του ελληνικού λαού και υπήρξε μια στιγμή ενότητάς, ύστερα από τα δύσκολα χρόνια της μικρασιατικής καταστροφής. Κι αυτό συνέβη, ακόμα κι αν επισκιάστηκε από την γερμανική κατοχή, η οποία ακολούθησε.
Το τέλος της κατοχής, βρήκε τους Έλληνες να πανηγυρίζουν στους δρόμους. Αλλά αυτή η χαρά δεν κράτησε για πολύ. Γιατί ακολούθησε ο Εμφύλιος Πόλεμος, μέχρι το 1949. Με άλλα λόγια, η απελευθέρωση από τους Γερμανούς δεν σήμανε και το τέλος του πολέμου για την Ελλάδα.
Το ελληνικό κράτος γιόρτασε την 28η Οκτωβρίου επίσημα για πρώτη φορά το 1944, με παρέλαση ενώπιον του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου. Από τότε καθιερώθηκε ως επέτειος του «ΟΧΙ», με την χώρα μας να γιορτάζει την είσοδο της στον πόλεμο και όχι το τέλος του. Αν και ιστορικά, απ’ ότι φαίνεται, η συγκεκριμένη ημερομηνία επικράτησε λόγω της νίκης επί των Ιταλών, το λεγόμενο «Έπος του Σαράντα», τη μεγάλη νίκη των Ελλήνων ενάντια στον φασισμό.
Γιορτάζουμε τήν αρχή τών πολέμων καί όχι τό τέλος τους ….γιατί συνήθως τούς χάνουμε !
Γιορτάζουμε την αρχή και όχι το τέλος του πολέμου γιατί οι γερμανοτσολιάδες, οι χίτες και οι λοιποί προδότες δεν τιμωρήθηκαν ποτέ αλλά συνέχισαν να έχουν στα χέρια τους τη χώρα. Αντίθετα όσοι έκαναν αντίσταση κατά των γερμανών μπήκαν στις φυλακές, δολοφονήθηκαν, εξορίστηκαν ή εκδιώχτηκαν.
…..ΙΣΩΣ ΞΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΟΧΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ!!!…..ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ!!!
Γιορταζουμε κατα των Ιταλων και οχι κατα των Γερμανων .Δεν θα μπορουσαμε να το κανουμε αυτο στη Μερκελ αλλωστε . Θα μας εκοβε και την παρελαση μαζι με ολα τα αλλα. Βαλκες γεννηθηκαμε βλακες και θα πεθανουμε παντα σκυμμενοι και γλυφτες νομιζοντας οτι ετσι θα επιβιωσουμε. Καλη διασκεδαση Ελλαδισταν.
Γιορτάζουμε το ΌΧΙ που είπε ο Μεταξάς, άσχετα με το πότε η Ελλάδα μπήκε ή βγήκε από τον πόλεμο, γιατί ήταν αληθινός ηγέτης, όχι σαν τα σημερινά φίδια που έρπουν στη γη. Ζούσε και το προσωπικό του δράμα, είχε ένα αδερφό σε ψυχιατρικό ίδρυμα.
πολυ απλο ειναι γιατι ακομα και σημερα η ελλαδα ειναι σκλαβωμενη στους βρωμογερμανους