Αφιερωμένο σε Άδωνι και Μαρέβα: Χταπόδι με Ούζο και Ελιές

Κοινοποίηση:
ΧΤΑΠΟΔΙ

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο χταπόδι με ούζο και ελιές.

Υλικά

1 κιλό χταπόδι

4 μέτρια κρεμμύδια

1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

1 ποτηράκι του κρασιού ούζο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 φύλλα δάφνης

αλάτι

πιπέρι

12 – 15 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το χταπόδι και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.

Κρατάμε στην άκρη το ζωμό του.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και το σωτάρουμε σε κατσαρόλα μαζί με το λάδι.

Προσθέτουμε το χταπόδι κομμένο σε κομμάτια και ανακατεύουμε μερικές φορές.

Σβήνουμε με το ούζο και ρίχνουμε το ζωμό που κρατήσαμε, το σκόρδο, το μαϊντανό, τη δάφνη και το αλατοπίπερο.

Αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να απορροφηθούν σχεδόν όλα τα υγρά του.

Λίγο πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε και τις ελιές να πάρουν μια δυοβράσεις και το φαγάκι μας είναι έτοιμο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: