Αχλάδια: Το θρεπτικό και νόστιμο φρούτο που όμως κάποιοι χρειάζεται να αποφεύγουν

Κοινοποίηση:
axladia

Τα αχλάδια είναι φρούτα πλούσια σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες και βοηθούν στην ισορροπημένη διατροφή

Σε ορισμένες περιπτώσεις όμως, είναι καλό να αποφεύγονται ή να καταναλώνονται με μέτρο.

Ποιοι δεν πρέπει να τρώνε αχλάδια

  • Άτομα με πεπτικές διαταραχές
  • Άτομα με αλλεργίες
  • Άτομα που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή

Άτομα με πεπτικές διαταραχές
Άτομα με πεπτικές διαταραχές όπως το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου (IBS) καλό είναι να μην τρώνε φρούτα πλούσια σε φυτικές ίνες και υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη προκειμένου να μπορούν να ελέγχουν τα συμπτώματά τους, όπως πόνος στο στομάχι και φούσκωμα. 
Σε αυτές τις περιπτώσεις, καλό είναι να επανεξεταστεί η κατανάλωση αχλαδιών.

Σε κάθε περίπτωση, να συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας, σχετικά με τις διατροφικές σας ανάγκες και τις ανάγκες του οργανισμού σας σε θρεπτικά συστατικά.

Άτομα με αλλεργίες
Αν και οι αλλεργίες στα αχλάδια εμφανίζονται σπάνια, εντούτοις χρειάζεται προσοχή. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα συμπτώματα αλλεργίας που εμφανίζονται μετά την κατανάλωση ενός αχλαδιού είναι αντίδραση σε ορισμένες πρωτεΐνες που βρίσκονται στο φρούτο, οι οποίες είναι παρόμοιες με τις πρωτεΐνες που βρίσκονται στη γύρη της σημύδας και στα ροδάκινα.

Άτομα που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή
Ορισμένα φάρμακα, όπως τα αντιβιοτικά, μπορεί να αλληλεπιδράσουν με τις φυτικές ίνες στα αχλάδια. Οι τροφές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες καθυστερούν την χώνεψη στο στομάχι με αποτέλεσμα να αλλάζει ο ρυθμός απορρόφησης της αντιβίωσης

Σημείωση: Εάν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Σε γενικές γραμμές, τα αχλάδια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Η έρευνα δείχνει ότι η διατροφική αξία των αχλαδιών μπορεί να βοηθήσει στην καλή υγεία του εντέρου αλλά και της καρδιάς και να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Αν και τα αχλάδια είναι γενικά μια ευεργετική τροφή για τους περισσότερους υγιείς ενήλικες, τα άτομα με Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου καλό είναι να αποφεύγουν αυτό το φρούτο προκειμένου να μην επιδεινώσουν τα πεπτικά τους συμπτώματα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Τα νεα γενιάς τροποποιημένα αχλάδια ειναι πλαστικά και ουτως η αλλως τρώγοντας πλαστικό δεν εχεις γεύση και κανεις και κακο στην υγεια σου. Το ιδιο συμβαινει με πολλα φρούτα καθως και τομάτες και αλλα λαχανικά. Για το κερδος μας σκοτώνουν. Αν δεν τα βλεπετε σας αξιζει αυτος ο θάνατος.

Comments are closed.