ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ με άγριο ξυλοδαρμό 19χρονου φοιτητή από αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη

Κοινοποίηση:
Astinomiki-via

19χρονος φοιτητής κατήγγειλε ότι ομάδα αστυνομικών τον χτύπησε επειδή έβαλε το πόδι του πάνω στο μπράτσο μίας καρέκλας στον ΟΣΕ και απάντησε… ειρωνικά!

Ο νεαρός, που αθωώθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, κατήγγειλε ότι ο αστυνομικός και συνάδελφοί του τον ξυλοκόπησαν. Τον χτύπησε στο πρόσωπο και μετά με το γόνατο στο κεφάλι ενώ οι άλλοι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν με λαβές, όπως φαίνεται και σε βίντεο. Κι όλα αυτά κάτω από αποδοκιμασίες επιβατών του ΟΣΕ που ήταν παρόντες και κατέγραψαν το περιστατικό.

Ο 19χρονος φοιτητής μαζί με τρεις φίλους του, όλοι από τη Φλώρινα, σύμφωνα με το karfitsa.gr, επέστρεψαν την περασμένη Τετάρτη από διακοπές στη Χαλκιδική και πήγαν στον κεντρικό σταθμό του ΟΣΕ για να επιστρέψουν στα σπίτια τους με τρένο. Ο 19χρονος, όπως κατατέθηκε στο δικαστήριο, εισήλθε στον σταθμό χωρίς να φοράει μάσκα, όμως αμέσως μετά την παρατήρηση του υπαλλήλου της εταιρείας σεκιούριτι αγόρασε από το φαρμακείο του σταθμού και τη φόρεσε. Η πρωτοφανής ιστορία ξεκίνησε όταν ανέβασε το πόδι του στο χερούλι της καρέκλας, όπου καθόταν στην αίθουσα αναμονής.

Τι κατάθεσαν οι φίλοι του

Όπως κατέθεσαν οι τρεις φίλοι του στο δικαστήριο, ο υπάλληλος της εταιρείας τον έκανε παρατήρηση να το κατεβάσει και εκείνος τον αγνόησε. Παρατήρηση του έκανε και ένας αστυνομικός, τον οποίο επίσης ο νεαρός αρχικά αγνόησε, ενώ τον ειρωνεύτηκε όταν τον ρώτησε την ηλικία του λέγοντας πως είναι… 13. Και μπορεί τελικά υπό την απειλή της προσαγωγής στο τμήμα ο νεαρός να κατέβασε το πόδι, η συνέχεια όμως ήταν δραματική για τον ίδιο.

«Σηκώθηκα να βγω για τσιγάρο και μπήκε μπροστά μου ο φύλακας. Ήταν τεράστιος. Του λέω θα βγω για τσιγάρο, τα πράγματά μου εκεί είναι και με εμπόδιζε. Εκείνη την ώρα έρχεται ο αστυνομικός με πιάνει από το μπράτσο και λέει «δεν πας πουθενά», ενώ αντέδρασα και τράβηξα το χέρι και στο δευτερόλεπτο με χτύπησε ένα χαστούκι στο πρόσωπο. Μετά μου καρφώνει ένα γονατίδι στο κεφάλι και άρχισε να τρέχει η μύτη μου. Μετά δεν κατάλαβα τι έγινε», περιέγραψε ο 19χρονος στο δικαστήριο. Στη συνέχεια περιέγραψε ότι ένα μπουλούκι αστυνομικών πήγε από πάνω του και πως ένας εξ αυτών τον χτυπούσε με κλομπ. «Φώναζαν οι γιαγιάδες και έλεγαν ότι οι αστυνομικοί ήταν αλήτες, μαζεύτηκε κόσμος», ανέφερε στην απολογία του. «Εντάξει έκανα λάθος που συμπεριφέρθηκα έτσι, ειρωνεύτηκα, όμως ήταν λόγος να με χτυπήσουν; Σας λέω έφαγα πολύ ξύλο. Δείτε τι έγινε στο βίντεο» υποστήριξε αναφερόμενος σε εικόνες που ήδη έχουν δημοσιοποιηθεί στο διαδίκτυο και ζήτησε ο συνήγορός του να καταθέσει στο δικαστήριο.

«Με εξύβρισε»

Προηγουμένως ο αστυνομικός που τελικά τον συνέλαβε ισχυρίστηκε ότι ο 19χρονος όταν του έκανε παρατήρηση τον εξύβρισε και πως ζήτησε τα στοιχεία του επειδή δεν φορούσε μάσκα και όταν αρνήθηκε τον προσήγαγε και τελικά τον συνέλαβε επειδή αντιστάθηκε. Οι ισχυρισμοί του όμως δεν έγιναν δεκτοί από το δικαστήριο, παρά μόνον από την εισαγγελέα της έδρας που πρότεινε την ενοχή του νεαρού, χωρίς όμως να εισακουστεί από το δικαστήριο.

Τα όσα υποστήριξε ο νεαρός και οι τρεις φίλοι του που κατέθεσαν μάρτυρες στη δίκη επιβεβαιώνονται από βίντεο που ανήρτησαν άλλοι επιβάτες που ήταν εκείνη την ώρα στον σταθμό και το δημοσιοποίησαν. Εκεί διακρίνεται μάλιστα ένας αστυνομικός να ακινητοποιεί με το χέρι κρατώντας τον λαιμό του 19χρονου που είναι σοκαρισμένος απ’ όσα του συμβαίνουν. Χαρακτηριστικό των αντιδράσεων άλλων επιβατών ήταν ανάρτηση εκπαιδευτικού που ήταν επιβάτης τρένου και ήταν μάρτυρας στο περιστατικό. «Φωνάζω μακριά από το λαιμό και το κεφάλι του, όχι μόνο εγώ τουλάχιστον 30 άτομα και φυσικά σε δύο λεπτά έφτασαν 6-7 αστυνομικοί και ο ένας βγάζει το γκλομπ κι αρχίζει να τον χτυπάει, ενώ οι άλλοι κάνουν κύκλο για να μας απωθήσουν», αναφέρει μεταξύ άλλων, επιβεβαιώνοντας πως όλα ξεκίνησαν επειδή το παιδί είχε το πόδι στο μπράτσο της καρέκλας.

Όπως γνωστοποίησε στο δικαστήριο ο συνήγορος υπεράσπισης του νεαρού Παναγιώτης Μαρκόπουλος πρόκειται να κινηθούν εναντίον του αστυνομικού μετά τη συμπεριφορά που επέδειξε. «Στην κατάθεσή του παρουσίασε μία σειρά από ψεύδη για να στηρίξει όσα έγιναν εκ των υστέρων. Ούτε ισχύει ότι το παιδί δεν φορούσε μάσκα, ούτε του ζήτησε ποτέ τα στοιχεία του», ανέφερε στην αγόρευσή του στο Αυτόφωρο. Το δικαστήριο τον αθώωσε για τα αδικήματα της αντίστασης κατά της αρχής και της εξύβρισης αναφέροντας ότι διατηρεί αμφιβολίες εάν τέλεσε τα αδικήματα.

«Τόσο ακραίο φαινόμενο και μάλιστα με πρόσφατα τα περιστατικά στην Αμερική, είναι περίεργο», είπε σε μία αποστροφή του λόγου του κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Αναρχοκομμουνι θα ήταν πόδια πάνω στο κάθισμα και πάει λέγοντας. Πήγε ο φουκαράς ο υπάλληλος του οσε να του κάνει παρατήρηση και το τσουτσέκι τον έβρισε.

  2. 6-7 εναντίον ενός είναι καλή αναλογία.
    Μόνο τους γύφτους μην πειράζετε παιδιά, γιατί εκεί τα πράγματα ζορίζουν.

  3. Κανένας αστυνομικός δεν αναλαμβάνει υπηρεσία με το σκεπτικό : “πόσους θα δείρω σήμερα ;;”. Σίγουρα το τσογλανάκι θα εξύβρισε τον αστυνομικό, πέρα από την ούτως ή άλλως προκλητική συμπεριφορά του. Καλό έκανε ο αστυνομικός, διότι το τσογλανάκι πήρε ένα ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ μάθημα : τίποτα δε μένει ατιμώρητο, ο σεβασμός είναι οφειλόμενος προς τον ένστολο, στον οποίο το ίδιο το τσογλάνι μεθαύριο θα αποταθεί, όταν απειληθεί η ζωή και η περιουσία του. Η ατιμωρησία φέρνει την ασυδοσία, επομένως να ένας λιγότερος αυριανός αναρχοάπλυτος.

  4. ΠΟΔΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΑΘΙΣΜΑ ΚΤΛ ΚΤΛ ΚΤΛ…ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΣΕΒΕΤΑΙ

  5. Ο/Η Γνωστή η σύσταση της Ελληνικής Αστυνομίας δεν θα την γνωρίσετε τώρα λέει:

    Η Αστυνομία, πρέπει να κάνει λειτούργημα, και οφείλει να γνωρίζει τι είναι αυτό, αλλιώς εάν δεν το ξέρει να παραιτηθεί και να αλλάξει όνομα. Η βία δεν είναι λειτούργημα, όπως και η απιστία και η βοήθεια κακοποιών και η εξυπηρέτηση προστασία σε συγκεκριμένα άτομα όπως ο αστυνομικός που στης 19-5-2018 έτρεχε και κάλυπτε τον τότε δήμαρχο Θεσσαλονίκης Ιωάννη Μπουτάρη που σε ώρες εκτός καθηκόντων του σαν πολίτης έκανε προσέλευση σε εκδήλωση μνήμης Ελληνικού Έθνος, έθνος που ο ίδιος του το έβρισε και κανένας εισαγγελέας δεν τον κάλεσε, η ύβρη σε οποιαδήποτε ξένη γλώσσα είναι αδίκημα εάν δεν το ξέρει ο εισαγγελέας που πήγε μετά σαν δειλός και μήνυσε αυτούς που τον προπηλάκισαν και χειροδίκησαν για να ικανοποιήσει το εγωισμό του. Ακινητοποιείς ένα άνθρωπο και εκεί τελείωσε, δεν χρειάζεται κάτι άλλο λεκτικά ούτε σωματικά, τα καθάρματα και προδότες με γραβάτα και κοστούμι όμως τα φέρονται απαλά και με χάρη.
    Αυτή ειναι και η αρχή της αυτοάμυνας και παραδοσιακών Ιαπωνικών Πολεμικών Τεχνών.
    .
    Τα ίδια έκαναν και με το νέο που έκανε γκράφιτι σε τοίχο της Πάρου, με τον δολοφονημένο μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο με δολοφόνο μπάτσο να έχει αποφυλακιστεί, και η λίστα μεγάλη. ‘Όπως και τα ίδια έκαναν και στο δημόσιο ΙΕΚ Κατερίνης & Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κατερίνης τα δύο μεγάλα διαφθορεία της Κατερίνης βασανιστηρίων και απειλών ζωής ανθρώπων, μαθητών, και ηλικιωμένων με πρωτοστάτες την ίδια την διοίκηση γηροκομείου τον μόνιμο και αμετάθετο διευθυντή κληρικό πρωτοπρεσβύτερο Αθανάσιο Τσαρουχά προσωπικό φίλο του Μητροπολίτη Πιερίας Γεώργιο Χρυσοστόμου (ο όμοιος τον όμοιο, κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι) που τον κάλυψε, και τη τότε 2015 διευθύντρια ΙΕΚ πολιτική μηχανικός Μαρία Κορύτσα του Δημητρίου και υποδιευθυντή ηλεκτρολόγος (αρχικλέφταρος) Ιωάννη Καϊτανίδη του Γεωργίου που οι διεφθαρμένοι την διόρισαν απευθείας διευθύντρια στο 5ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης. Την υπόθεση ισχυρίστηκε έμμεσα και όχι φανερά ότι την κάλυψε ο τότε διευθυντής Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας ο οποίος δεν έπεισε κανένα μιας και από τότε που κάλυψε τους κακοποιούς και απατεώνες γιατί έτσι λέγονται, έως τα τέλη 2015 που έμαθε η Αρχιεπισκοπή Αθηνών τα αίσχη και ζήτησε εξηγήσεις, μεσολάβησαν πολλοί μήνες να παραμένει ανενόχλητος στη θέση του βεβαιώνοντας την απόλυτη συνέργεια με την Ελληνική Αστυνομια και με τον κύριο Νικόλαο Τόσκα να προσπαθεί να μαζέψει το 2016 τα προσχήματα αντί να καθαιρέσει το άτομο αυτό και διώξει άμεσα αλλά δεν έπεισε κανέναν. Με 900.000 κορόιδα με πατέντα που ψηφίσαν κάποιον χωρίς να επιμένουν να τον ρωτήσουν τι έκανε, όπως και κανείς δημοσιογράφος -επιλεγμένος από πριν- δεν ρώτησε ποτέ τι έκανε ο δήθεν προστάτης της νεολαίας με τα “βραβεία” που κάλυψε κοινούς εγκληματίες της νεολαίας και 3ης και 4ης ηλικίας ανήμπορους συνανθρώπους μας.

  6. “Υπέστη την απαραίτητη βία”; Τι ατάκα είναι αυτή ρε γκεσταμπίτες; Γιατί δεν ασκούνε οι αστυνομικοί την απαραίτητη βία στους γύφτους; Γιατί είναι κότες! Χθες γλεντούσανε ένα τσούρμο απο δαύτους και δεν κουνήθηκε φύλλο, απο μπροστά τους πέρασε το περιπολικό αλλά αυτοί ψάχνανε να βρούνε Έλληνες σε άδεια μαγαζιά που θα έχουνε την μύτη έξω απο την μάσκα π.χ. Η αλήθεια είναι πως κάποιοι αστυνομικοί έχουν ψυχιατρικά προβλήματα όχι ψυχολογικά, θέλουν τα χάπια τους, γιατί ο κόσμος τους σιχαίνεται, το εισπράττουν αυτό είτε με τις γκριμάτσες είτε με την ειρωνεία και καλά κάνει γιατί έχουν ένα υφάκι 50 καρδηναλίων. Σε αντιμετωπίζουν ως εγκληματία για ψύλου πήδημα. Η λεγόμενη απαραίτητη βία θα ήταν δικαιολογημένη αν απειλούσε ο νεαρός με κάποιο όπλο, μαχαίρι κτλ για να τον ακινητοποιήσουν, αυτό ήταν κατάχρηση εξουσίας, μαγκιές κλανιές και εξατμίσεις εξουσίας που τις κάνουν μόνο εκεί που τους παίρνει.

  7. Καλά του κάνανε… Κανένας αναρχοαπλυτος θα ήτανε που το έπαιζε στα αρχιδια του… Ξύλο στους απλυτους όπου και αν τους βρίσκετε παλικάρια.. Τιμήστε τη στολή σας και ξεβρομιστε τον τόπο από τα παρασιτα

  8. Μαλιστα.. Black Lives Matter. Σορρυ αλλα οι φοιτητες μας ειχαν πρηξει τα π@π@ρια με τον μαυρο.. Οποτε χεστηκα ρε φιλαρακι τι σου εκαναν. Δεν εισαι μαυρος. Ολα ειναι ροδα.

Comments are closed.