«ΒΟΜΒΕΣ» για την θέρμανση και τα σπίτια μας! Αυτά αποφάσισαν

Κοινοποίηση:
akinita1

Τι θα γίνει στα σπίτια των πόλεων το προσεχές διάστημα!!!

Όπως όλα δείχνουν η «πράσινη» μετάβαση δεν αφορά μόνο στις βιομηχανίες!

Πλέον έρχεται στην καθημερινότητα των πολιτών!

Αυτό δεν σημαίνει μόνο μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, αλλά αφορά και τα ίδια μας τα σπίτια!!!

Στην Ευρώπη αποφάσισαν πως ακόμα και οι παλιές πολυκατοικίες θα πρέπει να προχωρήσουν πράσινα! Μένει να διαπιστωθεί αν αυτό σημαίνει αναβάθμιση ή απλά απαξίωση με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον αμέτρητων διαμερισμάτων!!!

Αναφορικά με τα νεόδμητα οφείλουν να έχουν μηδενικές εκπομπές από το 2030! Τουτέστιν: Καυστήρες τέλος!!!

Σε σχέση με τα παλιά κτίσματα, δίνεται μεν μια μεταβατική περίοδος 16 ετών, ωστόσο υπάρχει ένα αλλά! Ειδικότερα, τα κράτη-μέλη θα προωθήσουν μέτρα για την απαλλαγή των συστημάτων θέρμανσης από τις εκπομπές άνθρακα καθώς και για την σταδιακή κατάργηση των ορυκτών καυσίμων στην θέρμανση και την ψύξη, αποσκοπώντας στην πλήρη κατάργηση των λεβήτων ορυκτών καυσίμων έως το 2040.

Εντούτοις, έχουν ορίσει στα ψιλά γράμματα και μία πιο κοντινή ημερομηνία, η οποία αφορά τους πιο ευάλωτους. Ποια είναι αυτή;;; Τα κράτη-μέλη υποχρεούνται να σταματήσουν να επιδοτούν τους αυτόνομους λέβητες ορυκτών καυσίμων αρχής γενομένης από το 2025. Με μια φράση από το 2025, οι επιδοτήσεις θέρμανσης, είτε πρόκειται για πετρέλαιο είτε για φυσικό αέριο, είναι προγραμματισμένο, εκτός απροόπτου, να τελειώσουν!!!!!

Θα επιδοτούνται μόνο υβριδικά συστήματα θέρμανσης, όπως αυτά που συνδυάζουν έναν λέβητα με μια ηλιοθερμική εγκατάσταση ή μια αντλία θερμότητας.

Εν κατακλείδι, οι λέβητες ορυκτών καυσίμων θα πρέπει να καταργηθούν πλήρως έως το 2040 και οι επιδοτήσεις να περικοπούν από το 2025 ως μέρος μιας πολιτικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε από τους νομοθέτες της ΕΕ το βράδυ της Πέμπτης (7 Δεκεμβρίου) για την ανανέωση της Οδηγίας για την Ενεργειακή Απόδοση των Κτιρίων (EPBD) του μπλοκ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: