ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ, ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ – «ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΡΟΕΣ, ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ» – ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΟΙΚΩΝ

Κοινοποίηση:
prosfyges-metanastes-nisia

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει το πρόβλημα με τις συνεχείς ροές μεταναστών στα ελληνικά νησιά, όπως στη Λέρο όπου η τοπική κοινωνία κάνει έκκληση να βρεθεί μια λύση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε στον ALPHA, στην ελεγχόμενη κλειστή δομή του νησιού, βρίσκονται περίπου 1.500 μετανάστες και μάλιστα στην «καρδιά» της τουριστικής περιόδου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των μεταναστών αποτελεί περίπου το 1/4 με 1/5 του πληθυσμού του νησιού και σαν να μην έφτανε αυτό οι ροές συνεχίζονται, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να έχουν χάσει την υπομονή τους.
«Δεν αντέχει κανέναν, όχι περισσότερους. Γιατί έρχονται αυτοί οι άνθρωποι; Να βρούνε τρόπο να σταματήσουν αυτές οι ροές», λένε οι ίδιοι.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και για το γεγονός ότι οι μετανάστες δεν παραμένουν εντός της δομής και κυκλοφορούν ανεξέλεγκτoι στο νησί κατά ομάδες.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται, ενώ συνηθισμένη είναι η εικόνα να χωρίζεται στα δύο η παραλία του Ξηροκάμπου όπου κάνουν μπάνιο στη μια πλευρά οι μετανάστες και από την άλλοι οι κάτοικοι και οι τουρίστες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

20 Σχόλια

  1. τους μεταφέρεις σε ξερονήσια με όλες τις ανέσεις, τροφή, στέγη, περίθαλψη όπου θα μείνουν για το υπόλοιπο της ζωής τους χωρίς να παραβιάζεται κανένα ανθρώπινο δικαίωμα εκτός αν θυμηθούν από πού ήρθαν και αποφασίσουν να φύγουν

  2. Έχουμε ήδη 300 τουρίστες και καμία χιλιάδα κολαούζους δεν χρειαζόμαστε άλλους!!

  3. Δεν ξερω τι να σκεφτω.Ας υποθεσουμε οτι ειναι τουρκοι κομαντος περασαν χωρις να τους παρει ειδηση κανενα ρανταρ κανενα φυλακειο καμια περιπολια κανενα πολεμικο πλοιο μας.Συμπεραινω οτι τους σφηνουν να περασουν για να λειτουργουν τα κεντρα υποδοχης και να παιρνουμε χρηματα και να λειτουργουν οι τοπικες κοινωνιες.

  4. Όταν σκανε τις βαρκες, αφήστε τους να βουλιάξουν. Μια-δυό-τρεις θα πιάσουν το μνμ.

  5. Τελος της δεκαετιας του ”70 υπηρετουσα την στρατιωτικη μου θητεια σε ακριτικο νησι του Ανατολικου Αιγαιου. Τα συνορα ηταν ερμητικα κλειστα, δεν περνουσε κουνουπι, φυλακια επιτηρουσαν ολα τα εμπορικα σκαφη που περνουσαν απο τον διαδρομο του Αιγιου. Αεροπλανο βλεπαμε μονο το ενα δρομολογιο της Ολυμπιακης γυρω στις 2 το μεσημερι και γλαρους τιποτα αλλο. Τι εγινε μετα και η Ελλαδα εγινε ξεφραγο αμπελι ειναι ενα ερωτημα. Βεβαια τοτε ειμασταν ανεξαρτητο κρατος με δικο μας νομισμα, μετα ηρθε η Ε.Ε. και διαλυθηκαν ολα.

  6. ξερουμε τι προκειται να γινει με τους λαθρομουσουλμανους που μαζςυονται εδω. Τα εχουμε πει και θα το ξαναπουμε. την καταληλη ωρα δεν θα διστασουν σε τιποτα να κοψουν κεφαλια απιστων και τοτε καμμια αστυνομια δεν θα μπορει να τους εμποδισει γιατι θα ειναι μιλιουνια. Θυμαστε μηπως στην κω τους αστυνομικους που βρεθηκαν ανττιμετωποι με ορδες ολοκληρες λαθρομουσουλμανων. Αλλαχ ακμπαρ εξισλαμισμος και αφανισμος με οτι αυτο συνεπαγεται……….οι αναρχικοι ειναι το πιονι ολων αυτων που τους μαζευοθν εδω γιατι πιστευοθν οτι ολοι ειναι καλοδεχουμενοι. δεν ξερουν ομως τι λεει το κορανι για τους απιστους και σαφως δεν ξερουν οτι ουτε αυτοι θα την γλυτωσουν οταν τα λαθροπιθηκια παρουν εντολες να σφαξουν.

  7. Ακομα περιμενουν οι γριουλες να παρουν το βραβειο εκει στα νησια?(αν δεν εχουν φυγει ηδη)
    Τελικα καναμε φραχτες για να μη μοαινουν απο εβρο αλλα παλι μπαινουν.
    Περιπολιες συνεχως στα νησια αλλα και παλι ερχονται με καραβιες.

    1. Τους φράχτες μάλλον τους κάνανε για να μην βγαίνουν,τους θέλουν όλους εδώ,η αχριστερά και οι ψευτοδεξιούληδες ψάχνουν επιβήτορες τα βράδια

  8. Μια λυση θα ηταν οσοι ερχονται να μην παιρνουν λεφτα αλλα μονο κουπονια για τροφιμα και ρουχα.Να βλεπατε τοτε ποτε υα κοβοταν οι ροες προς την Ελλαδα.Δεν θαθελε ναλθει κανεις.

    1. Η λύση θα ήταν όσοι έρχονται να τους στέλνουμε στα κάτεργα μετα θα δεις θα αποφεύγουν την χωρα μας όπως ο διάολος το λιβάνι

  9. Μια είναι η λύση. Η ανοίγουμε τα σύνορξ φορτώνουμε τους Τριακόσιους της Βουλής και τους στέλνουμε κατευθείαν στο Ερντογάν.

  10. ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΞΕΦΤΥΛΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ…ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ…ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ

  11. Ότι και να γράφετε..μας έπνιξαν… πρώτα οι τρισαθλιοι οι Έλληνες πολιτικοί με την προδοσία τους και έπειτα αυτοί που μάζεψαν και ρήμαξαν τα νησιά..το αποτέλεσμα; Το αναμενόμενο.. η εξόντωση των Ελλήνων νησιωτών και έπεται συνέχεια με τους ενδοχωροιτες που νομίζουν…ότι θα την γλυτώσουν.

  12. Τα λαθροσκουπίδια απο εκεί που ήρθαν, να πάρουν τα βρωμοπόδαρά τους στον αγύριστο !

  13. Παρτε δρομο αχρηστοι κοπριτες απο την ελλαδα και παρτε μαζι σας και τους γσμημενους που σας εφεραν.

Leave a Response