Τα μακαρόνια θεωρούνται ένα απλό γεύμα στο μαγείρεμά τους, όντας συνεπώς ένα από τα αγαπημένα μας, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς υπάρχουν αρκετά λάθη που κάνουμε και θα μπορούσαμε να αποφύγουμε, ώστε να τα κάνουμε πιο νόστιμα.
Ένα λάθος που συχνά κάνουν πολλοί είναι να ρίχνουν στο νερό που βράζουν λάδι. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για να κάνετε κάτι τέτοιο. Δε χρειάζεται το λάδι για να μην «κολλήσουν».
Το μυαλό σας πρέπει να είναι στην ποσότητα του νερού και του αλατιού. Μια αναλογία 5 λίτρα νερό με 1-2 κουταλιές της σούπας αλάτι είναι ιδανική για το βράσιμο των μακαρονιών.