(Βίντεο) – Επίθεση με μη επανδρωμένο στο Κίεβο: Στις φλόγες πολυκατοικία από Ρωσική επιχείρηση

Κοινοποίηση:
solomianskyi-768x413

Σήμερα το βράδυ, ένα ρωσικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος χτύπησε πολυκατοικία στο Κίεβο της Ουκρανίας, προκαλώντας φωτιά σε αρκετά διαμερίσματα και ζημιές σε κτίριο τριών ορόφων, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις αξιωματούχων.

 

Ο Σέρχι Πόπκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πρωτεύουσας, ενημέρωσε ότι η φωτιά εξαπλώθηκε σε διάφορα διαμερίσματα της πολυκατοικίας που βρίσκεται στη συνοικία Σολομιάνσκι, δυτικά του κέντρου της πόλης. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα. Ο Πόπκο τόνισε ότι οι υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων βρίσκονται ήδη στο σημείο για την κατάσβεση της φωτιάς.

Ο δήμαρχος Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, ανέφερε μέσω της εφαρμογής Telegram ότι οι ανώτεροι όροφοι του κτιρίου είναι σε φλεγόμενη κατάσταση λόγω της επίθεσης από το εχθρικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Οι όροφοι που επλήγησαν είναι ο 17ος, ο 18ος και ο 19ος. Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών έχουν σπεύσει στην περιοχή για να προσφέρουν βοήθεια.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν στο σημείο είδε κάτι που έμοιαζε να είναι μη επανδρωμένο αεροσκάφος πάνω από το κτίριο πριν συντριβεί πάνω του, προκαλώντας πυρκαγιά.

 

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response