Βίντεο από την ΕΜΥ με την πορεία της νέας κακοκαιρίας που θα χτυπήσει την χώρα. Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Κοινοποίηση:
φξγ

Με νέο επικαιροποιημένο δελτίο η ΕΜΥ ενημερώνει για τη νέα κακοκαιρία που θα χτυπήσει μεγάλο μέρος της χώρας .

Συγκεκριμένα, σε βίντεο που δημοσιεύει η ΕΜΥ δείχνει πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία το τετραήμερο Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου έως και Πέμπτη 28/09.

 Αναλυτικά η πρόγνωση:

Το μεσημέρι του Σαββάτου 23 Σεπτεμβρίου 2023 επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού από την ΕΜΥ με βάσει τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ, Θεόδωρο Κολυδά, οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες που προβλέπονται από τη Δευτέρα θα επηρεάσουν τη Δυτική, την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα και τα φαινόμενα που τοπικά θα είναι ισχυρά, τη Δευτέρα θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, τη δυτική και κεντρική Στερεά, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν το Ιόνιο.

Την Τρίτη και την Τετάρτη θα επηρεαστούν περισσότερες περιοχές της χώρας.

Οι μεγαλύτερες βροχοπτώσεις θα σημειωθούν στα δυτικά τμήματα Τρικάλων, Καρδίτσας τη Δευτέρα και Τρίτη, ενώ την Τετάρτη προστίθεται και τα ανατολικά της Μαγνησίας (Πήλιο) Σποράδες και Βόρεια Εύβοια.

Στη γενική κυκλοφορία υπάρχουν επί της ουσίας δύο εξάρσεις, η πρώτη τη Δευτέρα και η άλλη το βράδυ της Τρίτης προς την Τετάρτη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: