Βίντεο από την σπείρα που ρήμαζε ψιλικατζίδικα και αυτοκίνητα – Εξιχνιάστηκε από τις αρχές

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Στην ταυτοποίηση τριών μελών της εγκληματικής συμμορίας που διέπραττε ένοπλες ληστείες και διαρρήξεις σε καφέ με κλεμμένο όχημα τον Ιανουάριο του 2023 στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας Θεσσαλονίκης.

Έπειτα από πολύμηνη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς της συγκεκριμένης υπηρεσίας, διαπιστώθηκε πως τρία από τα μέλη της συμμορίας είναι Αλβανοί. Μάλιστα ο ένας εξ αυτών είναι ήδη προφυλακισμένος για υπόθεση ναρκωτικών και ο άλλος έχει ήδη συλληφθεί και απελαθεί από την χώρα μας επειδή στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Να σημειωθεί πως τα μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας από την 19η έως 31η Ιανουαρίου του 2023 και πιο συγκεκριμένα τις πρώτες πρωινές ώρες έκαναν δύο ένοπλες ληστείες σε καφέ και σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών , μια απόπειρα διάρρηξης καταστήματος και μια κλοπή οχήματος με το οποίο μάλιστα έκαναν και τις ληστείες. Το συγκεκριμένο όχημα μετά την διάπραξη των διαρρήξεων και των ληστειών εγκαταλείφθηκε στην περιοχή της Άνω πόλης και βρέθηκε και αποδόθηκε στον κάτοχο του.

Χαρακτηριστικά είναι τα βίντεο που δημοσιεύει το reportazdromou.gr από την δράση της συγκεκριμένης συμμορίας. Σε μία μάλιστα περίπτωση οι δράστες δεν δίστασαν να μείνουν για αρκετή ώρα με τα όπλα μέσα σε κατάστημα καφέ, σε κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα προέκυψε ότι τα μέλη της εν λόγω συμμορίας εμπλέκονται σε:

  • Δύο ληστείες σε καταστήματα στις περιοχές Νεάπολης και Χαριλάου, απ΄οπου αφαίρεσαν με την απειλή όπλων, το συνολικό χρηματικό ποσό των 2.540 ευρώ και άλλα προϊόντα αξίας 900 ευρώ,
  • Μία κλοπή οχήματος από την περιοχή του Λαγκαδά, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε στον νόμιμο ιδιοκτήτη του
  • Μία απόπειρα κλοπής από κατάστημα καφέ – ψιλικών στο Νέο Ρύσιο.

Να σημειωθεί πως σε βάρος των τριών αλλοδαπών ηλικίας 36, 25 και 27 ετών, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης – συμμορίας, ληστείας, διακεκριμένων κλοπών και παράβασης του Νόμου περί όπλων.

reportazdromou
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Leave a Response