29/09/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

Βαρουφάκης για την άρση των capital controls: Έρχεται μεγάλη ύφεση

Κοινοποίηση:
4882268

Χαρούμενος δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης για την συζήτηση που διεξάγεται στην Βουλή για την καταστροφική διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015 που οδήγησε και στην επιβολή capital controls με αφορμή την κυβερνητική τροπολογία για την πλήρη άρση των τραπεζικών περιορισμών

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και πρόεδρος πλέον του ΜεΡΑ25 επέρριψε την ευθύνη για την επιβολή των τραπεζικών περιορισμών, όχι στους δικούς του χειρισμούς, αλλά σε δηλώσεις στελεχών της αντιπολίτευσης του 2015.

Μάλιστα υποστήριξε ότι ο ίδιος έδινε ανένδοτο αγώνα προκειμένου να μην κοπεί το ΕΚΑΣ και να περιοριστούν οι στόχοι πρωτογενών πλεονασμάτων στο 1,5%. Παράλληλα, υποστήριξε πως επίκειται νέα παγκόσμια οικονομική λαίλαπα την οποία ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση δεν βλέπει.

«Κατανοώ την ανάγκη του υπουργού Οικονομικών και του πρωθυπουργού να μιλούν για πράγματα που τους πονούν και θέλουν να επικοινωνήσουν. Και εμείς έχουμε ανάγκη να μιλήσουμε για τα capital controls και για οικονομική λαίλαπα που έρχεται και δεν βλέπετε. Έρχεται μεγάλη ύφεση και είστε τοσο προετοιμασμένοι όσο και ο Αλαγοσκούφης το 2008» ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης.

«Μας χαροποιεί να μιλάτε για το 2015» είπε σε άλλο σημείο αναφερόμενος στο πρώτο εξάμηνο που σημαδεύτηκε από την διαπραγμάτευση που διεξήγαγε ο ίδιος και ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Μας χαροποιεί να μιλάτε εσείς για εκείνο τον ανένδοτο αγώνα να μην κοπεί το ΕΚΑΣ και να μείνει το πρωτογενές πλεονασμα το πολύ στο 1,5% την ώρα που εσείς λέγατε τότε βάστα Γερούν. Ήρθατε να θριαμβολογήστε για τα capital αλλά εργαστήκατε πολύ σκληρά για να έρθουν. Θυμηθείτε τις δηλώσεις των στελεχών σας που καλούσαν τους πολίτες να τραβήξουν τις καταθέσεις τους. Θυμηθείτε και τις ενέργειες του ανεκδιήγητου Στουρνάρα» είπε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

17 Σχόλια

  1. Καλημέρα Στέφανε,

    Παιδιά ο Βαρουφάκης είναι ένας Καθηγητής Οικονομικών. Δηλαδή, είναι Θεωρητικός η Εργασιακή Εμπερία του είναι η Πρόσληψή του στη Valve Corporation, Αμερικανική Εταιρεία, όπου τον Μάρτιο του 2012 ο Γιάννης Βαρουφάκης Προσλήφθηκε ως “economist-in-residence” στην Valve Corporation, Ερεύνησε την Εικονική Οικονομία στο Steam, μια Ψηφιακή Πλατφόρμα Διανομής, όπου Ασχολούνται Ειδικά με τις Συναλλαγματικές Ισοτιμίες και τα Εμπορικά Ελλείμματα. Τον Ιούνιο του 2012, Ξεκίνησε ένα Ιστολόγιο για την Έρευνά του στην Valve. Τον Φεβρουάριο 2013, Αρμοδιότητά του στη Valve ήταν να Εργαστεί σε ένα Παιχνίδι για την Πρόβλεψη των Τάσεων στο Ηλεκτρονικό παιχνίδι, δηλαδή με άλλα Λόγια Ασχολήθηκε με μία Ερευνητική Εργασία και Ομιλίες ή/και Διδασκαλία σε Διάφορα Πανεπιστήμια του Εξωτερικού και είναι Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, δηλαδή Απολύτως Θεωρητικά Πράγματα ). Και αυτό τη Διετία 2012-2014, όπου το 2014, Παρουσίασε στα Ηγετικά Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ένα Σχέδιο για ένα Παράλληλο Σύστημα Πληρωμών μέσω του Taxisnet, που Στόχευε στο να Διατηρηθεί η Ελλάδα στην Ευρωζώνη σε Περίπτωση Διακοπής της Παροχής Ρευστότητας από την ΕΚΤ, πράγμα που όπως τελικά είδαμε, η Ρευστότητα από την ΕΚΤ Διακόπηκε, αμέσως μετά το Δημοψήφισμα που Είχε ως Άμεση Συνέπεια την Τραπεζική Αργία, την Επιβολή των Capital Controls, και την “Αναγκαστική” Υπογραφή του 3ου Μνημονίου από το ΣΥΡΙΖΑ.

    Δηλαδή, δεν Έχει Εργαστεί σε Διάφορες Εταιρίες, είτε ως Σύμβουλος Οικονομικών στην Αρχή, είτε και ως Δ/ντής Οικονομικών, αφού Προηγουμένως Έχει Αποκτήσει την Απαιτούμενη Εμπειρία.

    Όταν λοιπόν, Μιλάς ΜΟΝΟ Θεωρητικά, χωρίς να Έχεις την Απαραίτητη Πρακτική Εργασιακή Εμπειρία, να Εργάζεσαι σε μία Εταιρία, να Κάνεις το Λάθος, να Έχεις την Επίπληξη από τον Προιστάμενό σου, να Μάθεις από το Λάθος σου, η Κοινή Λογική Λέει, και το Βλέπουμε και στην Πράξη, ότι δεν Είναι Δυνατόν να Ασκήσεις Αποτελεσματική Διοίκηση. Επίσης, όταν δεν Έχεις Εργασθεί Προηγουμένως στα Χαμηλά Προφίλ Εργασίας, να Καταλάβεις το Βαθμό Δυσκολίας στη Διεκπεραίωση Εργασιών, και Σιγά Σιγά να Ανέβεις Επίπεδο στην Ιεραρχία, Αναλαμβάνοντας Διευθυντικές Θέσεις, πως είναι Δυνατόν να Έχεις Αποτελεσματική Διοίκηση; Όταν δεν Μπορείς να Κατανοήσεις τις Δυσκολίες και τις Απαιτήσεις του Κατώτερου ή Κατώτατου Προσωπικού, Έχοντας Προηγουμένως Περάσει από Αντίστοιχες Θέσεις, πως είναι Δυνατόν να Διοικήσεις Αποτελεσματικά και να Επιτύχεις τους Στόχους που σου Έχει Αναθέσει η Επιχείρηση;

    Με Μόνο Εφόδιο, ένα Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρησεων, ή ένα Διδακτορικό, που είναι Σαφέστατα Απαραίτητα για την Εξέλιξη της Καριέρας, ΧΩΡΙΣ Προηγούμενη Εργασιακή Εμπειρία, Είναι Αναπόφευκτη η Αποτυχία.

    Θα μου Πείτε είναι μόνο ο Βαρουφάκης; ‘Οχι Βέβαια, για Ρίχτε μία Ματιά στα Βιογραφικά των Πολιτικών στην Ελλάδα, που Μόλις Ολοκληρώσαν τις Σπουδές τους, Πτυχίο, Μεταπτυχιακό ή/και Διδακτορικό, Αναλάμβαναν Θέσεις Υψηλού Επαγγελματικού Προφίλ, δηλαδή Διευθυντικές Θέσεις, Χωρίς Προηγουμένως να Έχουν Ψηθεί, όπως Λέγεται στον Ιδιωτικό Τομέα, Αποκτώντας την Απαραίτητη Εργασιακή Εμπειρία.

    Καλοί οι Τίτλοι Σπουδών, αλλά ΧΩΡΙΣ την Εργασιακή Εμπειρία οι Τίτλοι Σπουδών δεν Είναι Αρκετοί, ώστε Κάποιος να Είναι σε Θέση να Αναλάβει Διοικητικά Καθήκοντα. Αλλά στην Ελλάδα έτσι Λειτουργεί το Σύστημα εδώ και Χρόνια, δεν Είναι Σημερινό Φαινόμενο αυτό.

    Επίσης, είναι Απορίας Άξιο το Φαινόμενο στην Ελλάδα, όταν Κάποιος Έχει Ολοκληρώσει το Διδακτορικό του, για παράδειγμα, είτε στην Ελλάδα, είτε σε Κάποιο Πανεπιστήμιο του Εξωτερικού, να Αναλαμβάνει Πανεπιστημιακή Έδρα. Παιδιά και στο Πανεπιστήμο Υπάρχει η Ιεραρχία, με την Ολοκλήρωση του Διδακτορικού, Κάποιος Γίνεται Λέκτορας, και με τα Χρόνια, Αλλάζει Βαθμίδα ( Επίκουρος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τακτικός Καθηγητής, …, για παράδειγμα ), Ανεβαίνοντας στην Ιεραρχία. Επίσης, μην Ξεχνάτε ότι η Θέση της Έδρας του Καθηγητή Πανεπιστημίου είναι Μοναδική, με την Έννοια ότι, για να Αλλάξει ο Καθηγητής, θα Πρέπει ή να Βγει στην Σύνταξη, ή να Έχει Αποβιώσει, ή να Παραιτηθεί. Όμως η Παραίτηση ενός Καθηγητή Πανεπιστημίου δεν Συμβαίνει για Πολλούς και Διαφόρους Λόγους,

    Ευχαριστώ,

    Με Εκτίμηση,
    Πολλούς Χαιρετισμούς,

    Άγγελος από Μιλάνο

  2. Ο/Η Απο τους τελευταιους της κατεστραμενης ακροπολις λέει:

    Εγω που αντιλαμβανομαι τα ”πραματα” απο την δεκαετια του ’50 , απο τοτε εχουμε υφεση και φευγουν οι ελληνες για τα εξωτερικα….και τεσσερες δεκαετιες μετα πλακωσε ολη η περσια [ασια] των λαθρο να γεμισουν τα κενα των φευγατων ελληνων ….επι τρεις συνεχομενες δεκαετιες …χωρις σταματημο….ρε τους πουστηδες τους υπευθυνους λες και βρισκονται ακομη στην εποχη του τιτου και του βεσπασιανου οπου η ”μεση ανατολη με τα διποδα τεμαχια”’ της που και τοτε πλημμυρησε την ελλαδα και ιταλια….τελικα γαμει και δερνει ακομη ο σενεκας ο γυφτος μαζι με τον αδελφο του τον γαιο ….που αυτους τους δυο τους παριστανουν διαφορα τεμαχια πολιτικων μεχρι και σημερα. θαθελα ομως να επισεφθω την ΟΥΦΑ της ρωσιας σαν τουριστας οπως και την ΣΑΜΑΡΑ της ρωσιας και της Περσιας….

  3. Εγκληματικές οργανώσεις είναι όλοι τους.
    Και η μεγαλύτερη αυτή που μας κυβερνά τώρα και το παίζει αθώα και λευκή περιστερά.
    Λες και δεν γνωρίζουμε το κατάμαυρο παρελθόν της.Έλληνες ξυπνάτε μη σας κοιμίζουν τα κανάλια τους και οι πουλημένοι κοντυλοφόροι τους.

  4. Ναι ενώ με τα Capital Controls δεν είχαμε ύφεση…. Ρε Μπαρουφάκη δε γαμιέσαι λίγο; Κόψε επιτέλους την σταλινική μαλακία που σε δέρνει…

  5. Αυτή η χώρα εκτος απο τον Βρουφακη εβγαλε τώρα και κάποιους που φωναζαν Γερουν γερά!!!!!!!!!
    Ασε που τα παιδια του Σημιτη βρήκαν ξανα δουλεία.

  6. Ειμαστε σιγουροι, για το οτι, μας φορτωσε, 100 δις;;; Διοτι, ο Ντραγκι, ειπε σε καποια, φαση. Ποιο πλεονασμα;;; Κρυψατε αυτα, που δωσατε, στις Τραπεζες. Ποσα εδωσαν;;; Συμπτωματικα, 100 δις. Μαλιστα, μια απο τις τοτε, σελιδες, του προυπολογισμου, ηταν κενη! Παντα, να κανετε, δευτερες σκεψεις. Εχουμε μπλεξει, με Εγκληματικες, Οργανωσεις και τιποτα, δεν ειναι, οπως φαινεται. Καρατσεκαρισμενο!

  7. Ηθελα να ηξερα πως βγηκε στη Βουλή, αυτός ο ανθρωπος που παραλιγο να αφανισει την οικονομια της Ελλαδας….

  8. Κανε μας αερα ρε μαλακοπιτουρα μπαρουφακη.

  9. « …. για οικονομική λαίλαπα που έρχεται και δεν βλέπετε. Έρχεται μεγάλη ύφεση και είστε τοσο προετοιμασμένοι όσο και ο Αλαγοσκούφης το 2008» ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης.

    Καλως η κακως εχει δικιο….ερχεται μεγαλη πουτσ@ λεβεντες και εμεις ειμαστε ξεβρακωτοι οπως παντα και στα 4.

  10. Αυτη η πουστρα επρεπε να ειναι φυλακη. Γ@μησε την οικονομια και φορτωσε 100 δις κερατιατικα στους φορολογουμενους.

    Αυτος επρεπε να ειναι φυλακη και να καθαριζει χεστρες για το υπολοιπο της ζωης του. Η παλιοπουστα.

  11. Ομοιως ομοιω και η κοπρια στα λαχανα ,η μηπως μεσα εκει ,στην βουλη; δύο γάιδαροι μαλλωνανε σε ξένο αχυρωνα ,μας κοροϊδεύουν οι νεοταξιτες υπάλληλοι και από πάνω.Τους κάνω κέφι που τσακώνονται….τάχα μου ταχα μου.Χαχαχαχα !

  12. Αυτος, τι ελεγε, πολυ πριν, τα Capital Controls;;; Αντε! Γιατι, μας βρηκαν αδιαβαστους και μας πρηζουν, στην μ@λακια!

  13. η κάθε σελίδα όπως κάθε παρέα εχει τον μαλάκα της. π.χ. αυτή εδώ η σελίδα εχει εμενα για μαλάκα.Έτσι και η Βουλή.Αυτή η Βουλή εχει τον Γιανιη για μαλάκα.

  14. Υπάρχουν παντού αναφορές γιά επερχόμενη μεγάλη ύφεση. Επι πλέον γιά μείωση τών εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Κρατών ( πού προκλήθηκε μέ τήν παγκοσμιοποιηση) γιά διάφορους λόγους, που στην συνέχεια θα εχει ώς συνέπεια στην πτώση τών επενδύσεων across the borders. Ο καθένας στό καβούκι του ! Όνειρο θερινής νυκτός γιά την Ελλάδα η προσέλκυση επενδύσεων.

Comments are closed.