Βασίλης Σούφλας: Ο πιο ψυχρός Έλληνας εκτελεστής που δολοφονήθηκε και τσιμεντώθηκε από τους συνεργάτες του

Κοινοποίηση:
Capture-45

Σαν σήμερα το 1993 ο Βασίλης Σούφλας ένας από τους πιο ψυχρούς εκτελεστές της ελληνικής μαφίας σκότωσε τον διευθυντή του club Mercedes. Το τραγικό όμως τέλος του ίδιου ήταν να τον εκτελέσουν και να τον τσιμεντώσουν οι ίδιοι οι συνεργάτες του.

Το κάποτε Νο.1 του «Συνδικάτου Εγκλήματος» με δράση από τα τέλη των 80s μέχρι τα μέσα των 90s, με τα αμέτρητα συμβόλαια θανάτου εκτελεσμένα από τον ίδιο, δέχτηκε το «τέλος» από τα χέρια των δικών του συνεργατών του. Όταν τον έθαψαν μάλιστα, φρόντισαν να ρίξουν από πάνω και τσιμέντο για να μην τον βρουν ποτέ. Εν μέρει το πέτυχαν, καθώς πήρε δύο χρόνια στις αρχές, να βρουν το πτώμα του.

Ο Σούφλας είχε μεγαλώσει στην Ελευσίνα και μαζί με τον πατέρα και τον αδερφό του, είχαν το «όνομα» των νταήδων της περιοχής. Των σκληρών. Τρομοκρατούσαν τους πάντες και δεν δίσταζαν να κάνουν… σκοποβολή ακόμα και σε ανθρώπινους στόχους.

Η πρώτη δολοφονία

Η πορεία του στο έγκλημα ξεκίνησε μαζί με τους Αντώνη Δίπλα, Βασίλη Καλτσά και Θεόδωρο Κατηφίδη, στις ληστείες. Γρήγορα έκαναν «όνομα» στη νύχτα και οι «νονοί» τους καλούν στις τάξεις τους για να «λύνουν» τους λογαριασμούς τους.

Την πρώτη εκτέλεση θα την κάνει ο Σούφλας στις 15 Απριλίου το 1990 όταν θα δολοφονήσει τον Παύλο Κατσαφαρέα και τη σύζυγό του Κανέλα, στο Οίτυλο της Λακωνίας. Μία δολοφονία που εξιχνιάστηκε χρόνια μετά, όταν είχαν συλληφθεί μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και άρχισαν να «κελαηδούν». Μέχρι τότε, ύποπτη, όχι μόνο ήταν η κόρη των θυμάτων, αλλά είχε καταδικαστεί σε δύο φορές ισόβια κάθειρξη μένοντας στη φυλακή μέχρι και το 1995, όταν και το Εφετείο την αθώωσε. «Όσο ζω και υπάρχω θα αρνούμαι ότι σκότωσα τους γονείς μου. Είμαι αθώα. Αγαπούσα τους γονείς μου» φώναζε η ίδια, αλλά ουδείς την «άκουσε».

Η εκτέλεση του φαντάρου και του έμπορου αυτοκινήτων

Ο Βασίλης Σούφλας ήταν ο εκτελεστής και του άτυχου φαντάρου (στις 17 Μαρτίου 1992) στην κεντρική πύλη του στρατοπέδου 305 «Αντισυνταγματάρχη Ρόκα» στην Μάνδρα, Αντώνη Φάμελλο. Ο άτυχος στρατιώτης έκανε σκοπιά στην κεντρική πύλη και τον πυροβόλησαν τέσσερις φορές, προκειμένου να του πάρουν τον οπλισμό του, καθώς ήθελαν «καθαρό» όπλο.

Ήταν και πάλι ο Σούφλας μαζί με ακόμα έναν συνεργό του, που πήραν μέρος στην εκτέλεση του έμπορου αυτοκινήτων Κώστα Ντάκου (στις 3 Μαρτίου 1992) και μάλιστα μέσα στο κατάστημά του, στη συμβολή της λεωφόρου Αθηνών με την οδό Φαβιέρου στο Χαϊδάρι.

Η εκτέλεση του ταμεία και του περιπτερά

Ακολούθησε η ληστεία στο παράρτημα της Εθνικής Τράπεζας στη Νιγρίτα Σερρών, όπου σκότωσαν τον ταμία, Γιώργο Καραγκιόζη (5 Ιουλίου του 1993).Ποιος ήταν ο εκτελεστής; Ο Βασίλης Σούφλας. Όπως, ο ίδιος είχε σκοτώσει με έναν 9άρι πιστόλι, μαζί με τον Σωτήρη Κούση, στις 17 Δεκεμβρίου του ίδιου χρόνου, τον περιπτερά Βασίλη Μπαρτζώκα, καθώς είχαν πληροφορίες ότι κρατούσε πολλά χρήματα.

Τον Αύγουστο του 1992, η αστυνομία κάνει έφοδο στο εξοχικό του Σούφλα στο Πόρτο Γερμενό, συλλαμβάνοντας τα περισσότερα μέλη της πρώτης γενιάς του «Συνδικάτου του Εγκλήματος». Ο Σούφλας, εκμεταλλεύεται την ευκαιρία και γίνεται το Νο.1 στην οργάνωση, που όχι μόνο δεν καταρρέει, αλλά την κρατάει «ζωντανή», στρατολογώντας νέα άτομα.

Το ξεκαθάρισμα του Mercedes και του «Λα Μαμούνια»
Στις 13 Φεβρουαρίου το 1993, ο Σούφλας μαζί με τον Γιώργο Καλτσά, αδελφό του συλληφθέντα τότε Βασίλη Καλτσά, σκοτώνουν τον Ευάγγελο Παρασιάκο, έξω από το σπίτι του στη Νέα Ερυθραία. Ήταν ο οικονομικός διευθυντής του φημισμένου βραδινού club της Αθήνας, Mercedes. Κάποιος Θέμης, που παρουσιαζόταν ως μπράβος του club «Λα Μαμούνια», επίσης φημισμένου νυχτερινού club της εποχής είχε πει ότι Παρασιάκος ήταν αντίπαλός του στην προστασία των μαγαζιών και έδωσε δύο εκατομμύρια στον Σούφλα για να τον βγάλει απ’ τη μέση.

Η σχέση με τον Καλαποθαράκο

Ο Σούφλας δεν ήθελε να εμπλακεί σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών νονών της νύχτας. Είχε άλλωστε καλές σχέσεις με το μεγάλο όνομα της προστασίας της δεκαετίας του ‘90, τον Θέμη Καλαποθαράκο, που μάλιστα, πολύ συχνά τον φιλοξενούσε στο ίδιο του το σπίτι ή φρόντιζε να μένει στο ξενοδοχείο «London» της Γλυφάδας. Όχι φυσικά με το όνομά του αλλά με το ψευδώνυμο «Στέφανος Μακρής». Πάρα ταύτα ανέλαβε και εκτέλεσε το συμβόλαιο θανάτου.

Ο γείτονας και η κόρνα στον δρόμο

Όπως καταλαβαίνει κανείς βέβαια, μιλάμε για ψυχικά έναν άρρωστο άνθρωπο, η κατάσταση του οποίου επιδεινώνονταν μέρα με τη μέρα. Ιδίως, από τότε που σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα ο πατέρας και ο αδερφός του. Εκεί εκτροχιάστηκε εντελώς κάτι που δεν άρεσε καθόλου στους συνεργάτες του.

Τον Οκτώβριο του 1991 δεν δίστασε να πυροβολήσει εν ψυχρώ στον Ασπρόπυργο, έναν γείτονά του από την Ελευσίνα, γιατί θεώρησε ότι είχε προσβάλλει τον αδελφό του, ενώ στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο ταξί του και το έκαψε. Ο ταξιτζής γλίτωσε τελευταία στιγμή.

Το 1992 στο Αλεποχώρι, μετά από μια αντικανονική προσπέραση, ο οδηγός του άλλου αυτοκινήτου κόρναρε, αλλά δυστυχώς γι αυτόν, δεν ήξερε που είχε πέσει. Ο Σούφλας σταμάτησε και κατέβηκε κάτω τραβώντας όπλο. Ο Κατηφίδης που ήταν μαζί του τον συγκρατεί μετά κόπων και του λέει ότι θα τραβούσαν την προσοχή των διερχομένων και της αστυνομίας αν πυροβολούσε. Έτσι τον πείθει…

Η συμπεριφορά του όμως δεν ήταν πλέον ανεκτή και έτσι αποφασίζουν να τον βγάλουν από τη μέση. Οι ίδιοι οι συνεργάτες του. Ιδίως όταν έμαθαν ότι είχαν πλησιάσει τον Σούφλα, για να σκοτώσει τον Καλαποθαράκο.

Η εκτέλεση και το τσιμέντωμα

Την άνοιξη του 1994 ο συνεργάτης του Σωτήρης Κούσης, μαζί με ένα ακόμα άτομο, θα τον πάνε σε μία ερημική τοποθεσία στην Αγριλέζα στον Ωρωπό και θα τον εκτελέσουν. Στη συνέχεια θα τον θάψουν, ενώ έριξαν τσιμέντο από πάνω του, για να είναι σίγουροι ότι ούτε η βροχή ούτε τα σκυλιά θα αποκάλυπταν το πτώμα άρα και το έγκλημα, ώστε να ξεκινήσουν έρευνες.

Πλέον αρχηγός της συμμορίας αναλαμβάνει ο Κούσης, αλλά το «Συνδικάτο Εγκλήματος» δεν θα αντέξει για πολλά χρόνια και το «τέλος» θα μπει το ΄98. Το 2007 θα έρθει και το τέλος του ίδιου του Κούση. Βγαίνοντας από ένα ξενοδοχείο στα Μελίσσια, στο οποίο βρισκόταν για λίγες ώρες με μία γυναίκα, ένας άγνωστος τον εκτελεί με τέσσερις σφαίρες, με την τελευταία χαριστική βολή να τον βρίσκει στο κεφάλι. Είχε βγει με άδεια από τις φυλακές Μαλανδρίνου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: