Βγάζουν τρακτέρ στις πλατείες των χωριών οι αγρότες της Καρδίτσας

Κοινοποίηση:
ΜΠΛΟΚΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΜΑΛΓΑΡΩΝ

Την απόφαση να βγάλουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, από την Κυριακή (3 Δεκεμβρίου), πήραν οι αγρότες που συμμετείχαν σε σύσκεψη, την οποία οργάνωσε τη Δευτέρα (27 Νοεμβρίου) η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, στον Παλαμά.

Ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος της Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, δήλωσε στον ΑγροΤύπο ότι «μπορεί τις προηγούμενες μέρες να πήραμε τις προκαταβολές για τις ζημιές, ωστόσο τα τελικά ποσά που θα δοθούν δεν αντιστοιχούν στο 100% της ζημιάς, δεν καλύπτουν σε πολλές περιπτώσεις ούτε καν το αυξημένο κόστος παραγωγής.

Χρειάζεται επίσης άμεσα να ξεκινήσει η αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας και να αποκατασταθούν οι ζημιές στα αναχώματα γιατί υπάρχει κίνδυνος να έχουμε νέες πλημμύρες.

Έχουμε και τα διαχρονικά προβλήματα με το υψηλό κόστος παραγωγής αλλά και την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ που ήδη οδήγησε σε μειωμένες ενισχύσεις, ενώ βάζει πολλούς περιορισμός που δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε.

Για αυτό βγάζουμε για ακόμη μια φορά τα τρακτέρ στις πλατείες, προετοιμαζόμαστε και για πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, προχωράμε σε συντονισμό με τους συναδέλφους μας από όλη τη χώρα ώστε να μπορέσουμε να μείνουμε στα χωριά μας και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια εμείς και οι οικογένειές μας».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: