Βγήκε από σπόντα και τώρα τρώει “ξύλο”! Μεγάλο “χαστούκι” από τους Αμερικανούς στον “παππούλη” Μπάιντεν

Κοινοποίηση:
μπαιντενν

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters και της εταιρείας Ipsos – που διενεργήθηκε στο διάστημα 21-22 Μαρτίου – το 54% των Αμερικανών αποδοκιμάζουν τις επιδόσεις του προέδρου, σε μια περίοδο που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με πληθωριστικές πιέσεις και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία εντείνει τις γεωπολιτικές ανησυχίες.
Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση ανέφεραν ως βασικές ανησυχίες τους την οικονομία και δευτερευόντως τον πόλεμο.

Η δημοτικότητα του Μπάιντεν άρχισε να πέφτει στα μέσα Αυγούστου, εν μέσω της χαοτικής αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν αλλά και της έκρηξης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Αν και ο Μπάιντεν προσπάθησε να ρίξει την «πολιτική θερμοκρασία» μετά τη διχαστική προεδρία του Τραμπ – με βάση τη δημοσκόπηση, οι Αμερικανοί παραμένουν διχασμένοι.

Ένας 77% όσων αυτοχαρακτηρίζονται Δημοκρατικοί δηλώνουν ικανοποιημένοι με τις επιδόσεις του προέδρου, όμως μόνο το 10% των Ρεπουμπλικάνων και το 27% των ανεξάρτητων εγκρίνουν το έργο του.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε διαδικτυακά σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ, ενώ ρωτήθηκαν συνολικά 1.005 ενήλικες, εκ των οποίων 432 Δημοκρατικοί και 366 Ρεπουμπλικάνοι.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: