Βενετία: Νέο εισιτήριο με προσαύξηση για την καταπολέμηση του “υπερτουρισμού”

Κοινοποίηση:
aeroplano-thesis

Ο υπερτουρισμός παραμένει ένα κρίσιμο ζήτημα για τη Βενετία, η οποία συνεχίζει να αγωνίζεται προκειμένου να αποθαρρύνει τους επισκέπτες που έρχονται μόνο για μια ημέρα, χωρίς σκοπό διανυκτέρευσης, και οι οποίοι δεν συμβάλλουν στην οικονομία της πόλης.

 

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η Βενετία έχει αποφασίσει να εφαρμόσει ένα νέο μέτρο κατά του υπερτουρισμού. Από το 2025, οι τουρίστες που επιθυμούν να επισκεφθούν την ιστορική αυτή πόλη για μία μόνο ημέρα θα υποχρεούνται να καταβάλουν εισιτήριο εισόδου ύψους 10 ευρώ.

Φέτος, κατά τη διάρκεια μιας πιλοτικής περιόδου, οι επισκέπτες πλήρωναν 5 ευρώ για την είσοδό τους. Ωστόσο, το μέτρο αυτό έχει ενισχυθεί με στόχο την καλύτερη διαχείριση των τουριστικών ροών και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Η Βενετία επιδιώκει έτσι να προστατεύσει την πολιτιστική της κληρονομιά και να διασφαλίσει ότι οι επισκέπτες που έρχονται στην πόλη συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξή της.

 

Ο υπερτουρισμός και οι τουρίστες – Ποιους αφορά το μέτρο

Το νέο εισιτήριο θα επιβληθεί για πενήντα τέσσερις (54) συνολικά ημέρες, κυρίως Σαββατοκύριακα, από τα μέσα Απριλίου μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Για όποιον κάνει κράτηση στον ειδικό ιστότοπο του δήμου της Βενετίας τουλάχιστον τέσσερις ημέρες πριν επισκεφθεί τη μοναδική αυτή πόλη, θα προβλέπεται «έκπτωση» της τάξης των 5 ευρώ.

Θα εξαιρούνται όπως και φέτος από την πληρωμή κάτοικοι της περιφέρειας Βένετο, φοιτητές, άτομα που πρέπει να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις και όσοι μεταβαίνουν στη Βενετία για λόγους εργασίας.

Σημειώνεται, τέλος, ότι μετά τις 4 το απόγευμα η είσοδος στην «πόλη των δόγηδων» θα είναι ελεύθερη για όλους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Ο Τουρισμός πρέπει να αποσκοπεί σε δύο παραμέτρους. Η Πρώτη είναι να μπορούν επισκέπτες από όλο τον κόσμο να γνωρίζουν από κοντά την Χώρα μας, την Ιστορία μας, τον Πολιτισμό μας, αρχαίο και σύγχρονο. και να έχουν την ευχαίρεια να συμμετάσχουν στον τρόπο ζωής μας συμμορφούμενοι σε αυτόν. Το Δεύτερο σκέλος είναι να αποκομίζουν οι Έλληνες που ασχολούνται με τον Τουρισμό σε οποιοδήποτε επίπεδο αλλά και οι Τοπικές Κοινωνίες και το Κράτος συνολικά να αποκομίζουν κάθε είδους ωφέλη με ορατό μετρήσιμο Οικονομικό αποτέλεσμα.
    Η Βιομηχανία μαζικού Τουρισμού καταρρίπτει όλα αυτά μαζί. Κέρδη και ωφέλη δεν υπάρχουν για την Ελλάδα και για τους Έλληνες πλην εξαιρέσεων που συνήθως επιτυγχάνονται ασύμβατα. Τα μεγάλα καταγραφόμενα μεγέθη, δεν εξασφαλίζουν κέρδη παρά μόνο σε αλλοδαπά Γραφεία, Αεροπορικές, Εργαζομενους, Αγαθά κλπ

  2. …ζητιαναρέοι ναμην πατήσει κανένας πλέον το πόδι του ….ξυπνήσανε κι οι βλάάχοι τώρα και βάκανε…εισιτήριο στους καμπινέδες τους….

Leave a Response