Βομβαρδισμένη πόλη η Σπάρτη: Επικίνδυνα δημοτικά έργα, που χρονίζουν και έχουν τραυματιστεί πολίτες

Κοινοποίηση:
dimarxeiospartis6-flynews

Ανακοίνωση – κόλαφος για το Δήμο Σπάρτης

Μήπως θα έπρεπε ο Δήμαρχος να αλλάξει πολιτική;

Διαβάστε και φρίξτε:

 

Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Κυρία Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης,

Κύριε Συνήγορε του Πολίτη,

Θέμα : Δημοτικά Έργα – Κοινόχρηστοι χώροι

 

Αν έχετε απορία για το ΑΝ η Σπάρτη έγινε επιτέλους Πόλη , όχι Δεν έγινε και ΟΥΤΕ πρόκειται στο ορατό μέλλον ..

Έχει μορφή χειρότερη από τις βομβαρδισμένης από το Ισραήλ πόλης !!!

 

Παντού επικίνδυνα για τους πολίτες δημοτικά Έργα που χρονίζουν απαράδεκτα, χωρίς επίβλεψη, πηγή καθημερινών κινδύνων για τους πολίτες με πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς κατοίκων της Πόλης ( Πχ. Ισμήνη Τσέτσεκα με αιμάτωμα στο εγκέφαλο και κάταγμα στο δεξί της χέρι από πτώση στα δημοτικά έργα της Κωνσταντίνου Παλαιολόγου ) και χωρίς την προβλεπόμενη από τον νόμο σηματοδότηση για δημοτικά και δημόσια Έργα !!!

 

Δεν εφαρμόζεται πουθενά ο Κανονισμός του Δήμου Σπάρτης για την χρήση Κοινόχρηστων χώρων όπου ρητά προβλέπεται ότι το 70 0/0 του κοινόχρηστου χώρου θα μένει ελεύθερο και το 30 0/0 ( αφαιρουμένων των περιφραγμένων τμημάτων πράσινου στα παρτέρια της πλατείας που δεν είναι προσιτά στους πολίτες )θα μπορεί να παραχωρηθεί στο σύνολο των επιχειρηματιών εστίασης που κάνουν αίτηση για παραχώρηση χώρου !!!

 

Συμβαίνει αυτό στην κεντρική πλατεία Σπάρτης;

 

Όχι βέβαια και αυτό σε βάρος των πολιτών για να εξυπηρετηθούν με παράνομο τρόπο Οικονομικά Συμφέροντα !!!

 

Οι <<καμάρες >> πέριξ της πλατείας Σπάρτης παρά τον νόμο και τις απαγορεύσεις έχουν καταληφθεί από τους επιχειρηματίες, όπως και όλα τα πεζοδρόμια που είναι για την αποκλειστική χρήση των ΠΕΖΩΝ γι’ αυτό και λέγονται  ” πεζοδρόμια ” !!!

 

Όχι στο αυτόφωρο Δεν πήγε κανένας γι’ αυτό η Πόλη παρουσιάζει αυτό το εγκληματικό Χάλι !!!

 

Η Ανοχή των πολιτών και η απάθεια για τις Υποθέσεις του Δήμου Σπάρτης είναι συνενοχή και η Ανοχή του Δήμου Σπάρτης και των αρμόδιων οργάνων του ( Αιρετών και Μη ) είναι παράνομη, αυθαίρετη, εγκληματική και αποτελεί Συμπαιγνία με τους επιχειρηματίες !!!

 

Τι συμβαίνει Δημοτικό έργο στο πρώην ξενοδοχείο << Ξενία >> στον λόφο του ξενία ανάμεσα σε πυροσβεστική και Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας,το μεγάλο φαγοπότι με τζίρο εκατομμυρίων και αποτέλεσμα  ΜΗΔΕΝ !!!

 

Που είναι το έργο που είναι τα λεφτά ;

 

Ποιοι υπέγραψαν τις μελέτες ;

 

Γιατί ο Δήμος Σπάρτης δεν δίνει έγγραφες εξηγήσεις (ούτε προφορικές ) στα ερωτήματα μας ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου και τις επανειλημμένες έγγραφες αιτήσεις μας ;

 

Ας αναλογιστούν Όλοι τις ευθύνες τους …

Το τις Πταίει για την σημερινή απαράδεκτη κατάσταση δεν ακούστηκε τίποτα ,ούτε αναρωτήθηκε κανένας στο Δημοτικό Συμβούλιο ,παρά τους επανειλημμένους τραυματισμούς  από κάτοικους και επισκέπτες του Νομού με πάμπολλα περιστατικά που δίνουν την εικόνα τριτοκοσμικής χώρας….

Ο Τουρισμός σε μια περιοχή εξαρτάται άμεσα από το επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών Υγείας και την κατάσταση στα αστικά κέντρα και τα μνημεία μιας περιοχής και τα μηνύματα για την Λακωνία δεν είναι καλά και θα γίνουν αποκαρδιωτικά αν δεν υπάρξει σοβαρή αντιμετώπιση και λύση των προβλήματων αντί της επιχειρούμενης επικοινωνιακής διαχείρισης του κάθε προβλήματος με το να κρύβουμε επιμελώς το πρόβλημα αντί να το λύνουμε.

Θυμίζω στον κύριο Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου οτι από τον καιρό των προγόνων Μας εθεωρείτο ότι Ουδείς ασφαλέστερος και επικινδυνέστερος εχθρός από τον Κόλακα και για το καλό τους να προσέχουν τους συμβούλους τους και τους αυλοκόλακες που τους περιστοιχίζουν (άλλοι αμειβόμενοι άμεσα από τον Δήμο και άλλοι όχι ) και όσους ενώ αλλάζουν οι Δημαρχίες οι κόλακες παραμένουν στις αυλές των αξιωματούχων του Δήμου.

Παρακαλώ να μου δοθούν έγκαιρα πλήρη πρακτικά της συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα.

Όλοι θα κριθούμε για τις Πράξεις και τα Έργα μας ανάλογα με την ιστορία το ύψος και το μέγεθος της Πόλης και όχι με τις όποιες δικές Μας δυνατότητες .

Το μέτρο σύγκρισης θα είναι το τι μπορούσε να γίνει και τι έπρεπε να γίνει για μια Πόλη με την Ιστορία και το Μεγαλείο της Σπάρτης και αυτό θα είναι το μέτρο σύγκρισης του Δημοτικού Συμβουλίου ( Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης ) και η βαθμολόγηση της Απόδοσης του.

Είναι φανερό ότι οι δημότες του Δήμου Σπάρτης δεν υπάρχουν επειδή υπάρχει το  Δημοτικό Συμβούλιο ,ακόμη και το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο αλλά αυτοί υπάρχουν επειδή υπάρχουν οι Πολίτες !!!

Προτείνω στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου να τοποθετηθεί ειδικό έδρανο όπου θα κάθονται οι πολίτες που θα καταθέτουν τις απόψεις προτάσεις ή συμβουλές τους στην ώρα του Δημότη και θα ακούγεται η φωνή του κυρίαρχου  Λαού !!!

Να δούμε ποιος θα έχει την δημοκρατική ευαισθησία να κατασκευάσει το έδρανο του Λαού !!!

Η Δημοκρατία θα νικήσει !!!

Τίποτα για Μας χωρίς Εμάς !!!

Παρακαλώ για τις δικές Σας ενέργειες και την αποστολή σε μένα των αριθμών πρωτοκόλλου της παρούσας αναφοράς – καταγγελίας που αφορά την λειτουργία και τα οικονομικά του Δήμου Σπάρτης και την επικίνδυνη για την λειτουργία του Δήμου άρνηση του να μην απαντά στις έγγραφες αιτήσεις των δημοτών.

Σπάρτη 17/8/2024

Με εκτίμηση

Γεώργιος Κ Λυμπέρης

Δικηγόρος Σπάρτης – Πολιτικός Επιστήμονας

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Την νησον Μαδερα την αναφέρει και ο Πλούταρχος το διάβασα βικιπεδια για τα δύο νησιά του αρχιπέλαγος συνάντησε ναυτικούς κλπ οπότε η Αμερική είχε ανακαλυφθεί από τα,αρχσια χρόνια κλπ δεν την ανακάλυψε ο Κολόμπο ίσως την εξερεύνησε

Comments are closed.