Tουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και παιδιά, από την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με αξιωματούχο των Ταλιμπάν που μίλησε στο Reuters.
Νωρίτερα, το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, έκανε λόγο για 11 νεκρούς και τουλάχιστον 15 τραυματίες, μεταξύ των οποίων είναι και πολλοί ξένοι.
Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι μεταξύ των τραυματιών ενδέχεται να είναι και τρεις Αμερικανοί στρατιώτες.
Μια δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε ξενοδοχείο στην Καμπούλ, στο Αφγανιστάν, όπου συγκεντρώνονταν Αμερικανοί πολίτες για να διασωθούν όπως ανέφερε το Fox News.
Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο βρίσκεται επίσης κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ όπου πριν λίγη ώρα σημειώθηκε άλλη πολύνεκρη έκρηξη.
Ο ίδιος είπε πως πολλοί Ταλιμπάν τραυματίστηκαν από την επίθεση. Η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που η διαδικασίες εκκένωσης Αφγανών συνεχίζονται…
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει ενημερωθεί για την έκρηξη, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.
Η έκρηξη σημειώθηκε στην ανατολική πύλη έξω από το αεροδρόμιο με πυροβολισμούς να σημειώνονται στην ευρύτερη περιοχή.
Ο ίδιος είπε πως πολλοί Ταλιμπάν τραυματίστηκαν από την επίθεση.
Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας κάνει λόγο για δύο εκρήξεις έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, διευκρινίζοντας ότι δεν επηρεάστηκαν οι τουρκικές μονάδες.
Χιλιάδες Αφγανοί έχουν συγκεντρωθεί περιμετρικά του αεροδρομίου εδώ και μέρες, προσπαθώντας να διαφύγουν από τη χώρα μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν. Παράλληλα, χώρες της Δύσης είχαν προειδοποιήσει τις προηγούμενες ώρες για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα.
BREAKING: Reuters reports an Italian defence source says shots were fired at an Italian military plane that was flying out of Kabul.
Latest: https://t.co/OpmIfgRscy pic.twitter.com/Xbld0vmwos
— Sky News (@SkyNews) August 26, 2021