Βουλή: Άρση ασυλίας των 11 Σπαρτιατών με 285 «ναι» – Όλοι στο σκαμνί

Κοινοποίηση:
Athens; elections 2023; Greece; Greek Parliament; grel23; Politician; politicians; politics; Spartiates; Swearing-in ceremony; Vasilis Stigkas; Αθήνα; Βασίλης Στίγκας; Βουλή; Κοινοβούλιο; Ορκωμοσία; Πολιτικός; Σπαρτιάτες; εκλογές 2023; πολιτική; πολιτικοί;

Το πράσινο φως για την άρση ασυλίας των βουλευτών των Σπαρτιατών, προκειμένου οι «11» να καταθέσουν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τις καταγγελίες του Βασίλη Στίγκα περί συσχέτισης με τον Ηλία Κασιδιάρη, άναψε πριν από λίγο η Βουλή.

H Ολομέλεια της Βουλής, αποφάσισε την άρση της ασυλίας των 11 βουλευτών των Σπαρτιατών Αθανασίου Χαλκιά, Χαράλαμπου Κατσιβαρδά, Γεωργίου Μανούσου, Αλεξάνδρου Ζερβέα, Ιωάννη Δημητροκάλλη, Διονυσίου Βαλτογιάννη, Γεωργίου Ασπιώτη, Μιχαήλ Γαυγιωτάκη, Ιωάννη Κόντη, Πέτρου Δημητριάδη και Κωνσταντίνου Φλώρου.

Κατά την ψηφοφορία ψήφισαν 286 βουλευτές. Υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών ψήφισαν 285 βουλευτές και κατά ένας.

Κατά την συζήτηση και λήψη της απόφασης – σύμφωνα με τα άρθρα 62 του Συντάγματος και τα άρθρα 43Α και 83 του Κανονισμού της Βουλής – μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Στίγκας, ενώ τοποθετήθηκαν και οι βουλευτές, των οποίων ζητείτο η άρση της ασυλίας τους.

Το αίτημα της άρσης της ασυλίας των έντεκα είχε ζητήσει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη στο πλαίσιο της προανακριτικής έρευνας που διεξάγει για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων κατά τις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. “Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
    που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Οχι
    να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει
    έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα
    πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του.
    Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Αν ρωτιούνταν πάλι,
    όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει
    εκείνο το όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του.”
    Κωνσταντίνος Καβάφης
    Ηλία, μικρέ μου αδερφέ, το ΟΧΙ σου, θα σε καταβάλλει εις όλην την ζωήν σου.
    Η Αρετή, σε στέλνει σε ένα δύσβατο μονοπάτι που, μόνο καλύτερο θα σε κάνει.
    Η Κακία, σου χαρίζει κοινοβουλευτική ασυλία.

  2. Μήπως, μετά το αποτέλεσμα αυτής της γελοίας ψηφοφορίας, θα μπορούσαν οι φίλοι των κομμάτων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΣΑ και ΝΙΚΗ, να μας πουν ποιος είναι ο πραγματικά επικίνδυνος για το άθλιο μεταπολιτευτικό σύστημα, αρχηγός αντιπολιτευόμενου κόμματος;
    Ο νερόβραστος κολοκυθοΒελόπουλος, ή ο μουλιάπας ο δασκαλάκος;
    Φυλακισμένος, φιμωμένος, ελεύθερος.

  3. Πήλιογούσης Στίγκας.
    Το όνομα του τυροπιτά, που θα καταχωριστεί στα λεξικά, ως συνώνυμο πολλών λέξεων όπως λιπόψυχος, Εφιάλτης, χέστης, προδότης, αργυρώνητος, λιγούρης και πλήθος άλλων.
    Έστω και για λίγο χρόνο, το όνομα που οι απάτριδες αγκομαχούν να σκεπάσουν με τα σκατά τους, ακούστηκε βροντερά. Και δεν είναι μόνος του, έχει άξιους συνεργάτες και αθόρυβους υποστηρικτές.
    Ηλία, ρίχτο.

Comments are closed.