“Βράζει” ο τόπος στην Β. Κορέα: Δεν έχει προηγούμενο ο καύσωνας που πλήττει την χώρα

Κοινοποίηση:
NKOREA-WEATHER

Σε συναγερμό βρίσκεται η Βόρεια Κορέα, καθώς πλήττεται από ένα «άνευ προηγουμένου» κύμα καύσωνα.

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, υπάρχουν επιπτώσεις στις καλλιέργειες και την κτηνοτροφία.

Τα βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία καλούν τους πολίτες «να συμμετάσχουν στη μάχη» για τον περιορισμό των επιπτώσεων των υψηλών θερμοκρασιών.

Θερμοκρασίες ρεκόρ στην Πιονγκγιάνγκ

Ο καύσωνας πλήττει εδώ και πολλές εβδομάδες την κορεατική χερσόνησο, που αντιμετωπίζει υψηλές θερμοκρασίες, εξαιτίας των οποίων έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι στη Νότια Κορέα.

Χθες, στην Πιονγκγιάνγκ ο υδράργυρος άγγιξε τους 37,8 βαθμούς Κελσίου, μια θερμοκρασία ρεκόρ. «Η οικονομία πληρώνει το τίμημα», προειδοποίησε η κρατική τηλεόραση χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Χάθηκαν πάνω από 3 εκατομμύρια ζώα κτηνοτροφίας

Λόγω του καύσωνα, στη Νότια Κορέα χάθηκαν 3 εκατομμύρια ζώα κτηνοτροφίας, ενώ έχει διπλασιαστεί η τιμή των λαχανικών εξαιτίας των ελλείψεων που παρατηρούνται.

Η βορειοκορεατική εφημερίδα Rodong εκτιμά στο κεντρικό της άρθρο ότι η αντιμετώπιση των ζημιών που έχουν προκληθεί από το κύμα καύσωνα στη γεωργία είναι «ένα επείγον και ιδιαίτερα σημαντικό καθήκον».

«Οι αγροτικές περιοχές σε όλη τη χώρα αναφέρουν ζημιές στις συγκομιδές, είτε πρόκειται για ρύζι είτε για καλαμπόκι, εξαιτίας των αυξημένων θερμοκρασιών και της ξηρασίας», συνέχιζε το άρθρο.

«Αυτή η πραγματικότητα σημαίνει ότι όλοι, όπου κι αν βρίσκονται, πρέπει να συμμετάσχουν στη μάχη για τον περιορισμό των ζημιών που προκλήθηκαν από τις αυξημένες θερμοκρασίες και την ξηρασία», πρόσθεσε, καλώντας όλους τους πολίτες «να επιδείξουν τον πατριωτικό τους ζήλο» και «να εξοικονομούν κάθε σταγόνα νερού». «Οι αυξημένες θερμοκρασίες της φετινής χρονιά είναι μια άνευ προηγουμένου καταστροφή, όμως «δεν είναι μια ανυπέρβλητη δυσκολία».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: