Βρέθηκαν όπλα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα – Ανακρίνονται Παλαιστίνιοι με τα χέρια ψηλά

Κοινοποίηση:
ΣΙΦΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η «στοχευμένη» επιχείρηση «ακριβείας» των ισραηλινών δυνάμεων εναντίον μαχητών του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στο Αλ Σίφα, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας. Ισραηλινοί στρατιώτες ανέκριναν ανθρώπους στο νοσοκομείο, ανάμεσά τους γιατρούς και ασθενείς, ενώ άρματα μάχης και στρατιωτικά οχήματα μεταφοράς προσωπικού έχουν περικυκλώσει το συγκρότημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Al Jazeera, ο ισραηλινός στρατός ζήτησε από όσους έχουν καταφύγει στις εγκαταστάσεις να συγκεντρωθούν στην αυλή για να προετοιμαστούν για την εκκένωση από το ιατρικό συγκρότημα. Ισραηλινοί στρατιώτες φωνάζουν από τα μεγάφωνα στα αραβικά: “Όλοι οι άνδρες 16 ετών και άνω, σηκώστε ψηλά τα χέρια και βγείτε από τα κτίρια προς την εσωτερική αυλή για να παραδοθείτε“.

Αμέσως Παλαιστίνιοι σε σειρές με τα χέρια ψηλά στον αέρα, συγκεντρώνονταν στο προαύλιο του νοσοκομείου, ερχόμενοι από την πτέρυγα εγκαυμάτων, το μαιευτήριο, την χειρουργική πτέρυγα ή ακόμη την πτέρυγα αιμοκάθαρσης, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο. Περίπου χίλιοι άνθρωποι βρίσκονται πλέον στην μεγάλη αυλή του νοσοκομειακού συγκροτήματος με τα χέρια ψηλά. Κάποιοι γδύθηκαν από Ισραηλινούς στρατιώτες.

Στο εσωτερικό, στους διαδρόμους των διαφόρων τμημάτων του Αλ Σίφα οι στρατιώτες πυροβολούν στον αέρα πηγαίνοντας από δωμάτιο σε δωμάτιο, ψάχνοντας εμφανώς για μαχητές της Χαμάς. Γυναίκες και παιδιά που κλαίνε υποβάλλονται σε έρευνες. Άλλοι υποχρεώνονται να περάσουν από μια κάμερα αναγνώρισης, όπως αυτές που έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος των διαδρόμων απομάκρυνσης των αμάχων προς το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον ισραηλινό στρατό, στην διάρκεια της στοχευμένης επιχείρησης, εντοπίστηκαν όπλα που υποδηλώνουν παρουσία της Χαμάς μέσα στο νοσοκομείο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: