Το χαμένο θέατρο του αυτοκράτορα Νέρωνα βρέθηκε κάτω από χώρο ξενοδοχείου στη Ρώμη.
Οι Ιταλοί αρχαιολόγοι μιλούν για «εξαιρετικά ευρήματα», των οποίων η ύπαρξη ήταν προηγουμένως γνωστή μόνο από αναφορές σε αρχαία κείμενα.
Τα ερείπια του θεάτρου του Νέρωνα, ενός αυτοκρατορικού θεάτρου που αναφέρεται στα αρχαία ρωμαϊκά κείμενα αλλά ουδέποτε είχε βρεθεί, ανακαλύφθηκαν κάτω από τον κήπο ενός υπό ανέγερση ξενοδοχείου (Four Seasons), λίγα μέτρα μακριά από το Βατικανό.
Αρχαιολόγοι ανέσκαπταν κάτω από τον περιφραγμένο κήπο του Palazzo della Rovere ήδη από το 2020 ως μέρος των προγραμματισμένων ανακαινίσεων στο γεμάτο τοιχογραφίες αυτό κτήριο της Αναγέννησης.

Το palazzo, το οποίο καταλαμβάνει ένα τετράγωνο της πόλης κατά μήκος της Via della Conciliazione (Οδός Συμφιλίωσης) που οδηγεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, φιλοξενεί ένα αρχαίο ιπποτικό τάγμα του Βατικανού που μισθώνει τον χώρο σε ένα ξενοδοχείο για να συγκεντρώσει χρήματα για τους Χριστιανούς στους Αγίους Τόπους.
Ο γενικός κυβερνήτης του Τάγματος του Παναγίου Τάφου της Ιερουσαλήμ, Λεονάρντο Βισκόντι ντι Μοντρόνε, επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ανακοινώνοντας την ανακάλυψη ότι η αλυσίδα ξενοδοχείων που επρόκειτο να καταλάβει την τοποθεσία ήταν το Four Seasons. Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι το ξενοδοχείο αναμένεται να ανοίξει εγκαίρως για το ιωβηλαίο του Βατικανού το 2025, όταν εκτιμάται ότι 30 εκατομμύρια επισκέπτες και προσκυνητές αναμένεται να επισκεφθούν τη Ρώμη.
Αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν τα ευρήματα «εξαιρετικά» επειδή διευκολύνουν μια σπάνια ματιά σε μια περίοδο της ρωμαϊκής ιστορίας από την αυτοκρατορική περίοδο έως τον 15ο αιώνα.
Μεταξύ των ανακαλύψεων είναι χρωματιστά γυάλινα κύπελλα του 10ου αιώνα και κομμάτια αγγειοπλαστικής που ασυνήθιστα καθώς ήταν πολύ λίγα γνωστά για αυτήν την περίοδο στη Ρώμη.
Η Marzia Di Mento, η επικεφαλής αρχαιολόγος του χώρου, είπε ότι προηγουμένως είχαν βρεθεί μόνο επτά γυάλινα δισκοπότηρα της εποχής και ότι οι ανασκαφές αυτής της τοποθεσίας προσέθεσαν άλλα επτά.
Οι αρχαιολόγοι βρήκαν μαρμάρινες στήλες και γύψο διακοσμημένο με φύλλα χρυσού, οδηγώντας τους στο συμπέρασμα ότι το Θέατρο του Νέρωνα που αναφέρεται σε κείμενα του Πλίνιου του Πρεσβύτερου, του αρχαίου Ρωμαίου συγγραφέα και φιλοσόφου, βρισκόταν πράγματι στην τοποθεσία, ακριβώς έξω από τον ποταμό Τίβερη.
Οταν μεγαλουργουσε ο ελληνικός πολιτισμός και οι σαύρες αφηναν πισω τους γης μαδιαμ
Μέγας φιλέλλην .
Θύμα του πρώιμου χριστιανικού φονταμενταλισμου από τον Σαούλ αλλά και τη Σύγκλητο.
Όσο για τη φωτιά στη Ρώμη ας δούμε ποιον συνέφερε..
Της…Κουλαρας βρεθηκε?
…….oi βαρβαροι της ανατολης [βατικανο] θα ξαναθαψουν τα εργα του ΕΛΛΗΝΑ ΝΕΡΩΝΑ σαν ρουβικωνες αιωνες τωρα διοτι γνωριζουν την δηλωση του Νερωνα οτι ηταν ελληνας πολιτης…..κωλοβαρβαροι αιωνιοι καταστροφεις του ελληνικου πολιτισμου.